La coalició vol evitar que l'impagament dels lloguers s'allargui en el temps

La majoria ha presentat dinou esmenes al al Projecte de llei de mesures de protecció, d’estímul del mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge

Blocs de pisos vistos des del Sant Ermengol.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups de la coalició(Demòcrates, Independents i Ciutadans Compromesos) han presentat 19 esmenes al Projecte de llei de mesures de protecció, d’estímul del mercat ide governança en l’àmbit de l’habitatge, segons informen en un comunicat. Així, un bloc important d'aquestes se centra a evitar l'allargament del procés dels casos d'impagament de lloguers perquè no es dilatin en el temps i els immobles puguin tornar al mercat el més aviat possible i ampliar així l'oferta actual. En aquest sentit, proposen que s'introdueixin canvis al Codi de Procediment Civil perquè aquests processos siguin més àgils, sempre mantenint el caràcter garantista per a les dues parts, per exemple reduintels terminis i facilitant les notificacions o citacions als arrendataris que no paguin. També es donen competències al saig per dur a terme l’execució forçosa de les resolucions que acordin la recuperació del bé immoble per part de l’arrendador, un cop hi hagi sentència ferma de la Batllia.

Un altre dels blocs és el d'ampliarla seguretat jurídica dels propietaris en cas d’ocupació indeguda d’un habitatge, segons destaca la majoria. En aquest cas, per evitar la desprotecció jurídica del propietari, es facilitenels processos de recuperació d’un immoble, i es precisa i agilitza el procediment a emprar per desallotjar els ocupants sense permís i sense títol de propietat o lloguer.

I un tercer va destinat areforçar, a través de la Llei d’arrendaments de finques urbanes, les sancions als propietaris que rescindeixin els contractes simulant que recuperen l’immoble per a ús propi o per a un familiar, o que el venguin després de recuperar-lo al·legant aquests mateixos motius.

Així mateix, la coalició també ha introduït esmenes per reforçar que

l’accés a les dades relatives al parc immobiliari d’habitatge i el seu tractament, per part de l’Institut Nacional de l’Habitatge i el ministeri responsable, es puguin utilitzar única i exclusivament per obtenir un coneixement detallat de la situació del parc immobiliari, l’estat d’ocupació dels habitatges i la seva localització, les necessitats de la població o les tipologies de llars existents al país. Així mateix, i mentre no estigui en funcionament el sistema d’informació dels contractes d’arrendament d’habitatge, els grups de la majoria insten el Govern a aprovar un reglament que dictamini la renda màxima dels habitatges a preu assequible, d’acord amb tota la informació sobre la situació del mercat de la qual disposa.

Per altra banda, la majoria notifica que ha entrat una esmena per actuar davant casos d'abandonament d'animals de companyia dins d'un domicilique es trobin en situació de perill o de desatenció de les seves necessitats bàsiques. Així, s'encomana al Govern que en un termini de tres mesos, instauri els protocols d'actuació adientsentre els cossos especials i administracions, així com promogui les modificacions legislatives necessàries per garantir la seva protecció.

tracking