òbit

Mor l'exconseller general lauredià Josep Cases Baró a 75 anys

Va ser parlamentari del 1986 al 1989 i del 1990 al 1992, a més de conseller del comú de Sant Julià de Lòria del 1974 al 1975

Josep Cases Baró va morir ahir a 75 anys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Cases Baró, que fou conseller general, va traspassar ahir a l’edat de 75 anys a causa d’un càncer. Cases va acompanyar Josep Pintat en el seu mandat entre el 1986 i el 1989, repetint càrrec del 1990 al 1992 amb Òscar Ribas com a cap del primer l’executiu constitucional. A la cambra parlamentària va compartir bancada per Sant Julià de Lòria amb Albert Pintat, Joan Jordi i Joan Obiols.

Josep Cases Baró, conegut popularment com El Vermell, també va exercir com a conseller del comú de Sant Julià de Lòria del 1974 al 1975.

L’excap de Govern Albert Pintat, amb qui va coincidir al Consell General i al comú, el va recordar ahir com una persona “molt dinàmica, alegre i que motivava qualsevol iniciativa”. “Tenia una visió molt patriòtica, poc convencional i atrevida. Era valent, no tenia mai por, i es llançava sense reflexionar gaire, però era tan simpàtic i alegre que tothom li ho perdonava”, recordava Pintat, destacant l’amistat “intacta que ha traspassat els anys i s’ha mantingut durant tota la vida”.

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, va manifestar que havia estat una persona que “sempre s’havia entregat pel poble”. “Era un gran lauredià que estimava la seva parròquia”, va afirmar Majoral, que va afegir que “és llàstima que ens hagi deixat una persona relativament jove com era ell”. Altres càrrecs que va sustentar Cases va ser el de president de la Mútua Elèctrica de Sant Julià i el de representant dels assalariats al consell d’administració de la CASS des del 1972 al 1976. La família rebrà el dol aquest matí, de les 9 a les 14 hores, a les vetlles de la Germandat de Sant Sebastià de Sant Julià de Lòria. El funeral tindrà lloc a les 16 hores a l’església parroquial.

tracking