L'autor del crim de Vila diu que va actuar mogut per "les veus" que sentia

L'acusat ha negat que hagués planificat l'assassinat del que havia estat el seu cap en la declaració al judici

Un vehicle de la policia a la seu judicial on s'està jutjant el crim de VilaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts jutja avui, dos anys després dels fets, l'autor confés de l'homicidi de Vila. Durant l'interrogatori del fiscal l'acusat, un resident originari de Togo, ha assegurat que va actuar mogut per "les veus" que sentia i que des de feia temps l'instaven a fer mal al que havia estat el seu cap. "Vaig actuar per un deliri, per la ira", ha asseverat a preguntes del representant de l'acusació pública. El processat ha negat que hagués planificat el crim malgrat que va acudir al domicili de la victima amb un ganivet, un martell i gas lacrimogen. I ha assegurat que va trobar a la casa el líquid inflamable amb el qual va ruixar el cos del difunt (abans l'havia colpejat amb un martell) i el domicili. L'acusat a més va ruixar amb gas lacrimogen a la dona i la filla menor de la víctima que també estaven al pis.

En el moment del crim l'acusat no seguia cap tractament psiquiàtric malgrat que si que consta un ingrés d'una setmana en un hospital psiquiàtric de Tolosa el 2016 i que després dels problemes a l'empresa del seu excap, l'any 2017 quan en una estada a París va sentir que li feien mobbing, va començar a sentir les veus i va acudir a una única visita amb el psiquiatra que li va diagnosticar ansietat i depressió. Va ser a partir del 2020 quan va acudir en diferents ocasions a buscar al seu excap a qui feia culpable "de qualsevol cosa dolenta que em passava". La víctima el va denunciar per l'assetjament, però tot plegat va acabar amb el desenllaç fatal del 21 de setembre del 2020 pel qual s'enfronta a 30 anys de presó.

L'acusat ha declarat durant més de tres hores aquest matí i després ho han fet la vídua i testimonis propers a la víctima, així com dos psiquiatres que el van visitar arran de l'ingrés a presó, on se l'està tractant d'una esquizofrènia paranoide. A la tarda ha estat el torn dels agents de policia, de l'oficial dels bombers que va intervenir per l'incendi i de familiars i amics de l'acusat que han relatat els deliris i la paranoia que patia d'un temps ençà, pels quals pràcticament vivia tancat a casa. El judici s'ha suspès i en la represa s'haurà d'escoltar el testimoni del pèrit forense i els informes finals de les parts. La data de continuació s'ha d'acabar de fixar, però no serà abans del pròxim 7 de novembre.

tracking