Seguretat viària

Sancionats 260 conductors per fer servir el mòbil aquest any

La policia ha fet 639 controls en la campanya del 10 al 23 d'octubre per reduir la sinistralitat

Una conductora amb el mòbil al volantFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha multat 260 conductors per utilitzar el mòbil al volant durant aquest any, el que representa un increment respecte a les 139 de tot el 2021, les 109 del 2020 i les 117 sancions del 2019. La xifra l'ha fet pública el cos de seguretat en el balanç de la darrera campanya per reduir la sinistralitat durant la qual s'ha sancionat 15 persones per fer servir l'aparell telefònic al volant.La policia recalca que "és una de les distraccions més freqüents" i que és una infracció que general molt perill i suposa sancions més elevades des de l'entrada en vigor del nou Codi de Circulació.

Els agents han imposat 103 sancions en els 639 controls que ha fet en la campanya per vigilar l'ús del mòbil al volant, del cinturó de seguretat i les revisions de la inspecció tècnica de vehicles (ITV), segons ha informat aquest migdia. La majoria de les multes són les 41 motivades per no haver-se presentat a la revisió de la ITV en el termini establert i 13 corresponen a conductors que no portaven el distintiu en vigència. Hi ha 34 persones multades per no dur cordat el cinturó i el cos ressalta que és un element que té "incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d'accident".

El cos especifica que durant els controls s'han imposat 34 sancions per infraccions diverses fora de les temàtiques de la campanya. Nou per no poder mostrar el comprovant de l'assegurança, la mateixa xifra per no respectar algun senyal prohibitiu, tres per no dur els miralls retrovisors obligatoris o portar-los en mal estat, tres per circular en motocicleta o ciclomotor sense guants, dues per alcoholèmia positiva, dues per conduir amb el permís caducat, una per no respectar un semàfor i una percom avançar en línia continua, entre d'altres.

tracking