proposició de llei dels comuns

Govern proposa que els agents de circulació tinguin comportament de cos especial

L'executiu considera que la proposició de llei dels set comuns aporta "millores qualitatives i quantitatives"

Agents de circulació de gala a l'acte institucional del dia del cos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern s'ha mostrat favorable a la proposició de llei dels agents de circulació que vanentraral registre del Consell General els set comuns, segons ha indicat el ministre Jover en la roda de premsa d'aquest dimecres. Així, el Govern considera que "és un pas endavant" perquè "se'ls dignifica la feina i se'ls dota de millors eines per desenvolupar la seva tasca". En aquest sentit, es reforça el principi d'autoritat dels agents de circulació, que segons ha dit Jover "ja va amb la línia de lamodificacióde la llei defunciópúblicadel juliol" i dota als agents decirculaciódels elements propis d'un cos especial de l'àmbitde l'administraciócomunal.

Així mateix, el Govern proposa que els agents de circulació tinguin un comportament de cos especial dotant-los d'aquests elements i en aquest sentit, "pensem que potser és necessari establir el mateix mecanisme d'arribar al cos en les seves fases inicials com ens podem trobar en altres cossos especials, és a dir que s'arribi durant un període de formació que estigui establert, que després hi hagi un període de prova i que més tard aquesta persona tingui la característica de fixe i hi hagi nomenament definitiu", segons ha dit Jover.

Per altra banda, ha destacat que la novetat del text és que es permetrà que els agents puguindur a termeles seves tasques sense portar uniforme, exceptuant les que vinculades amb la seguretat viària i control de trànsit. Per altra banda, s'introdueixen nous sistemes de correcció per donar sortida a situacions que s'han d'afrontar habitualment, que els hi garanteixen la seva seguretat com els sistemes devideovigilànciaper identificar elements que estiguin associats a unaactuacióincorrecta per part d'un ciutadà i que es pugui protegir els agents.

El Portaveu de l'executiu ha explicat que també es revisa lacomissióinterparroquial dels agents decirculacióque passa a ser un òrgan per millorar la representativitat de les diferents escales dels agents perquè estiguin més ben representants a més de lapossibilitatde tenir unadelegaciói que agents externs com assessors participin de les reunions. Aixímateix,es revisa els aspectesassociatsa la sevaformaciói a la seva promoció introduint la necessitat d'unapermanènciamínimaalcàrrecper poder accedir als nivells superiors dels cossos decirculaciói es fixen requisits perassolirels diferents nivells deformaciói titulacions de català o altres de les quals han de disposar.

Finalment, el ministre ha indicat que la llei "avança en la bona línia" tot i que ha assenyalat que la "situació de reforma" s'hauria de treballar una mica més "quanalgúdesenvolupa la seva tasca si no pot continuar per motius de salut, per exemple, la llei defunciópúblicapreveucom s'ha de tractar aquesta persona i com se l'ha de remunerar. La proposició de llei dels comuns proposa una solució, peròpensem que seria interessant poder anar amb la mateixa línia que la de funciópúblicai encomanem els consellers a revisar aquesta part".

tracking