Construcció

Cap empresa s'ha presentat per fer abocadors temporals de terres

El Govern ha declarat desert el concurs per als centres de transferència

L'abocador de Beixalís frega la capacitat màxima.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció no disposarà d'abocadors temporals de terres de moment perquè cap empresa s'ha presentat al concurs que havia convocat el Govern, segons ha explicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, en la roda de premsa de consell de ministres. L'executiu ha publicat avui al BOPA l'edicte que declara desertel concurs que havia convocatel 7 de setembre per a l'atorgament de llicències per a la implantació i l'explotació de centres de transferència provisional de terres.

Filloy ha manifestat que des del Govern "entenem que no hi ha hagut interès de les empreses" que pot estar motivat perquè estan en converses amb els comuns perquè s'obrin abocadors de terres i ha remarcat que habilitar espais per dipositar els residus de les excavacions és una competència comunal i l'executiu el que havia fet era "intentar trobar alguna solució". El ministre ha assenyalat que l'Associació de Contractistes d'Obres (Acoda) va informar que no es presentava ningú al concurs però no va donar cap raó técnica.

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha recalcat que el Govern "volíem intentar ser part de la solució" per la falta de dipòsits de terres per a la construcció i que no es descarten altres propostes insistint que obrir abocadors és una competència dels comuns "i qui ha de moure fitxa és qui té les competències". Víctor Filloy ha especificat que per trobar solucions s'estan mantenint converses amb l'Acoda i s'està buscant "alguna escletxa" dins la normativa per trobar algun model per habilitar abocadors "i s'està mirant jurídicament".

La licitació de centres de transferències provisionals es va fer per trobar solucions a la falta d'espais fins que els comuns obrin nous abocadors. La situació s'ha agreujat perquèl'abocador deBeixalísestà a punt d'arribar a la seva capacitat màxima, el del Pic de Maià nomésés pot utilitzar a l'estiu i el de la Rabassa té poca capacitat. Les empreses de la construcció havien avisat que el cost de les obres pujaria per haver de fer servir aquests centres de transferència atesa la falta d'espais per abocar les terres i pedres de les excavacions arran del tancament del dipòsit de Beixalís.

Registre a Sant Julià

El BOPA també publica avui un avís del comú de Sant Julià per informar que les empreses que vulguin ser usuàries dels abocadors de la parròquia s'han d'inscriure en un registre comunal amb data límit del 30 de novembre. La presentació de les sol·licituds d'inscripció ha d'anar acompanyada de la petició dels corresponents metres cúbics que vulguin portar als dipòsits lauredians.

tracking