educació ambiental

Jornades de la Xarxa Pirineus Vius amb més d'un centenar de professionals

El Centre de Congressos d’Ordino ha acollit la inauguració dels actes que s'allargaran fins dijous amb motiu dels 25 anys

Eva Choy durant la inauguració de les jornadesSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inauguració de la Trobada de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius s'ha dut a terme aquest dimarts al Centre de Congressos d'Ordino amb una vuitantena d'entitats i professionals de l'educació ambiental que engloben tres estats: França, Espanya i Andorra i cinc regions: Catalunya, Aragó, Navarra, Nova Aquitània i Occitània, segons informa Andorra Recerca i Innovació en un comunicat. Així, l'esdeveniment reuneix al voltant de 120 professionals durant tres jornades de treball icoformació, que enguany compten amb Andorra Recerca i Innovació com a entitatcoorganitzadora amfitriona.

En el marc de l'acte, la ministra d'Educació iEnsenyament Superiori presidenta d'Andorra Recerca i Innovació, EsterVilarrubla, ha destacat la cooperació transfronterera de les Jornades i la "importància" de la divulgació del coneixement conjunt. La cònsol menor de la parròquia ordinenca, EvaChoy,hadestacatel nomenament d'Ordino com aReserva de la Biosferai com, aquesta denominació, ha contribuït a l'impuls de la divulgació de l'educació ambiental. En aquest sentit, segons destaca l'organització, la dirigent ordinenca també ha explicat que més de 800 infants visiten anualment la Casa de la Muntanya, destinada a ser un centre de creació i divulgació de projectes científics i innovadors. També ha intervingut l'ambaixador de França,Jean-ClaudeTriboletqui ha destacat que des de l'ambaixada es treballarà per ajudar a la cooperació transfronterera i l'entesa entre els territoris.

Els objectius de les Trobades del 2022, segons haexplicatla tècnica d'Andorra Recerca + Innovació i coordinadora de l'esdeveniment, MontseBrugulat, se centrenaanalitzar els resultats i presentar les perspectives de la Xarxa, elaborar els futurs projectes transversals i territorials, i el reforç dels mètodes d'avaluació de les accions del mateixens. Així mateix, la xarxa compleix enguany25anys i des de l'organització han programat un seguit d'actes que s'allargaran fins dijous. Andorra Recerca + Innovació recorda que és entitat membre de la Xarxa des de 2013 i recentment forma partdel grup de Coordinació per al desenvolupament de projectes.

tracking