rEPORTATGE

Una Fira “com la de sempre”

Milers de persones van accedir ahir al recinte firal de la capital per visitar els estands, degustar productes locals i passejar pel mercat artesanal

Vistants ahir a la Fira d'Andorra la Vella.Natàlia Bonjoch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d'Andorra la Vella recupera aquest cap de setmana el seu format habitual després de dos anys de restriccions per la covid. L’espai multisectorial aplega 170 expositors en una superfície de 10.000 metres quadrats que la majoria dels seus visitants descrivien ahir de “monòton”, “igual que cada any” i, fins i tot, “més petit”.

Passades les 11 del matí i durant les primeres hores d'obertura de la jornada de dissabte, l’extrem dedicat a l’automobilisme ja era ple de gent que passejava tranquil·lament enmig dels vehicles, la majoria sense intenció de comprar-ne cap, mentre que en Lluís anava amb paper i bolígraf “com en els vells temps” per apuntar detingudament els preus i els detalls de cada cotxe per “consultar-los més tard a casa”. El resident havia vingut expressament a la Fira per mirar els vehicles: “Ho faig cada any, però això no significa que cada any en compri un”, confessava.

Tot i que la majoria de la gent s’aplegava al voltant de la zona automobilística, molts rondaven per l’espai sense un propòsit fix, “per fer una volta i per veure el mateix de cada any”, tal com afirmava en Tomàs, que lamentava que “fa anys que la fira és una mica el mateix”. Opinions més positives que les d’una visitant que ha preferit guardar l’anonimat que assegurava, enfadada, que la fira enguany havia “empitjorat”, ja que cada any és el mateix, no hi he entrat del tot, però vist des de fora ja es veu”. D’altres, com en Domènec i en Reinaldo, treien ferro a l’assumpte i afirmaven que venien sobretot per trobar-se amb persones conegudes que feia temps que no veien, així com per “parlar amb la gent dels diferents estands i, bàsicament, passar l’estona, ja que el temps aquest matí tampoc acompanya per fer res a l'aire lliure”.

L’Alba, resident al país, visitava per primer cop ahir la Fira acompanyada dels seus pares i amb una bossa de Grandvalira penjada del braç, ja que havia aprofitat l’ocasió per acostar-se a l’estand de l'estació d'esquí –un dels que més gent s’hi acumulava– per comprar-hi el forfet de temporada. De totes maneres, apuntava que la part que més li havia agradat del recinte firal havia estat l’apartat dedicat als productors agrícoles i artesans: “Hem tastat diverses coses i ens ha agradat molt, tot és força bo”, afirmava.

Un perfil que també destacava era el de les famílies que havien decidit passar el matí de dissabte al recinte firal. Per a en Jonathan, visitant habitual, l’oferta d’activitats per a infants aquest any era “més reduïda”, igual que l’espai. “Antigament, hi havia més coses perquè els nens juguessin i estiguessin entretinguts, aquest any està més encarat al tema comercial, gairebé no hi ha estands d’altres temàtiques”, afegia, apuntant que “almenys a fora hi ha inflables i activitats que poden ajustar-se una mica més a aquest públic”. Enmig de la gentada també s’hi veien persones que trepitjaven per primer cop la Fira. Vinguts de Mataró, l’Amadeu i la seva parella porten des del dilluns al Principat. Viatgen amb autocaravana i preveuen estar-se aquí una setmana més. Sabien que coincidirien amb la Fira, i tot i que aquesta no havia estat una de les raons perquè es decidissin a viatjar durant aquestes dates, es mostraven satisfets amb la proposta.

La Fira continua oberta avui de les 11 del matí a les 8 del vespre, juntament amb la seixantena d’expositors, la majoria relacionats amb activitats infantils i amb parades del mercat artesanal i de productes alimentaris que s’han ubicat al llarg del passeig del riu.

tracking