es podrà veure fins al 29 de gener

Mostra del pare de l'art òptic a la Sala d'Exposicions de Govern

Riva inaugura ‘Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari’

La mostra es va inaugurar ahir a la tarda.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va inaugurar ahir la nova mostra que acull la Sala d’Exposicions del Govern, Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari. L’exposició és la tercera mostra que es pot veure de forma totalment gratuïta al nou espai, ubicat al Parc Central d’Andorra la Vella, i permet conèixer de primera mà la trajectòria de primer ordre de Víctor Vasarely, artista plàstic d’origen hongarès.

Riva va ressaltar que l’exposició s’emmarca en la política del ministeri de combinar el suport a la creació nacional amb la responsabilitat paral·lela d’apropar a Andorra els artistes i els moviments que han marcat la història de l’art universal. “Volem oferir una panoràmica rica, diversa i variada tant del que passa en el món de l’art de casa nostra com del que ha passat i continua passant en l’art de més enllà de les nostres fronteres”, va explicar. En aquesta línia, va destacar que l’obra de Víctor Vasarely és el mirall perfecte per mostrar “la funció social de l’art” fent accessible a tothom la seva obra.

Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari està formada per 65 obres procedents de la Fundació Vasarely d’Aix-en-Provence i de diverses col·leccions privades d’Andorra i França. L’exposició presenta l’esperit exuberant de Víctor Vasarely, considerat el pare de l’art òptic. Els comissaris de l’exposició, Henry Périer, crític d’art, i Pierre Vasarely, president de la Fundació Vasarely, treuen a la llum l’obra d’aquest creador, l’evolució de les seves recerques i el virtuosisme del seu gest. A través de més de seixanta obres es revelen diverses facetes de la seva producció. La mostra estarà oberta fins al 29 de gener del 2023.

tracking