ACORD D'ASSOCIACIÓ

Negociació amb la UE sobre els permisos de residència

Riba ha celebrat els avenços que s'han aconseguit en medi ambient, salut i seguretat en el treball i igualtat de tracte

Nova ronda de negociació celebrada aquest divendres a Brussel·lesGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena ronda de negociació entre Andorra i la Comissió Europea sobre el projecte d'Acord d'associació amb la Unió Europea s'ha mantingut aquest matí a Brussel·les, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, el secretari d'Estat d'Afers Europeus,LandryRiba, juntament amb part de l'equip negociador andorrà s'ha desplaçat fins a la capital de Bèlgica per continuar els intercanvis en relació amb la normativa europea que Andorra hauria de reprendre en matèria de la lliure circulació de persones, el dret del treball, els transports i el medi ambient.

Pel que fa a la lliure circulació de persones, els intercanvis s'han centrat sobretot en els procediments d'autorització de la residència andorrana i en la verificació dels antecedents penals. En aquesta línia, les delegacions han convingut continuar les negociacions sobre aquestes qüestions en la pròxima ronda. Aquestes es preveu que continuïn el 23 de novembre, abans del qual estan previstos intercanvis tècnics entre experts andorrans i europeus en diversos àmbits. Les dues delegacions han acordat mantenir intercanvis tècnics durant el mes de desembre i han iniciat les converses en relació amb el calendari del primer semestre de l'any vinent.

Per altra banda, l'executiu destaca que el cap negociador andorrà ha celebrat avenços substancials que s'han aconseguit en aquesta ronda en àmbits com medi ambient, salut i seguretat en el treball i igualtat de tracte. "Avui hem donat per tancada provisionalment la negociació sobre el capítol d'igualtat de tracte de l'annex sobre dret del treball i, a manca d'un darrer intercanvi escrit, la negociació sobre la normativa mediambiental que hauríem d'adoptar", ha assenyalat Riba. En relació amb la normativa europea en matèria de medi ambient, les delegacions han acordat sobre diverses adaptacions temporals més, que s'afegeixen a les ja obtingudes en intercanvis anteriors i que permeten organitzar millor els esforços administratius per a la represa del cabal comunitari.

La sessió d'avui s'ha celebrat una setmana després de lavisita del vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, durant la qual el representant de la Comissió va refermar la voluntat d'avançar en la negociació per poder disposar d'un text acordat a finals de l'any vinent.

tracking