Energia renovable

Grandvalira espera produir el 8% de l'energia que consumeix

El director de l'estació estudia la possibilitat d'organitzar un festival de música a Grau Roig

L'estand de Grandvalira a la Fira d'Andorra la VellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aposta de les estacions d'esquí per produir energies renovables que alimentin les pistes s'ha fet més evident que mai en el context de crisi actual. "L'autoproducció i autoabastiment d'energia és cada cop més important davant la situació internacional", ha manifestat aquest matí el director de Grandvalira, Juan Ramon Moreno, indicant que aquest domini espera produir entre el 6 i el 8% de l'energia que consumeix. Això, sumat a les mesures per reduir el consum energètic, ha de fer possible assolir l'estalvi del 15% que demana Govern.

Pel que fa possibles talls de subministrament, Moreno ha admès que és una qüestió "crítica" per a les estacions. Ara bé, s'ha mostrat esperançat amb el missatge que es transmet des d'Espanya, que no preveu talls durant l'hivern.

D'altra banda, e director de Grandvalira ha admès que estudia la possibilitat de celebrar un festival de música a Grau Roig, més enllà de l'Andorra Mountain Music, que en principi s'hauria de celebrar a l'aparcament del Tarter, segons va avançar el ministre de Turisme, Jordi Torres. "S'està veient diferents alternatives", ha sostingut Moreno, afegint que "per una banda, hi ha els concrets d'Andorra Turisme, un tema que està totalment obert. Nosaltres estem veient per fer alguna cosa a Grau Roig, però no ho tenim tancat. Les dates serien uns al gener, altres més endavant cap a final temporada".

tracking