Energia

FEDA inaugura el parc fotovoltaic de Grau Roig

La instal·lació té 2.000 plaques que generaran l'energia que consumeixen 250 llars en un any

Inauguració del parc fotovoltaic de Grau Roig aquest matíFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA fa un pas endavant cap a la independència i l'eficiència energètica amb la inauguració del nou parc fotovoltaic de Grau Roig que començarà a funcionar d'aquí a pocs dies. Es tracta d'una instal·lació de 2.000 plaques fotovoltaiques que podran generar l'energia que consumeixen 250 llars en un any. A més, aquest parc permetrà optimitzar 180 tones d'emissió de CO2. "Pot semblar poc significatiu, però cada pas suma", ha detallat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha reiterat l'aposta de l'executiu per "reduir la dependència energètica diversificant fonts d'energia i buscar la producció que provingui de fonts renovables".

De moment, es tracta d'una "prova pilot", segons ha indicat el director general de la parapública, Albert Moles, però si els resultats són satisfactoris esreplicarà en altres indrets del país. Primer, però, la parapública vol estudiar la rendibilitat del parc, que es caracteritza per ubicar-se a 2.000 metres d'altura. En aquest sentit, Moles ha assenyalat que l'alçada ha de millorar la rendibilitat de les plaques, perquè estaran a menys temperatura. A més, el reflex de la neu ha de permetre generar més energia.

L'objectiu de FEDA i l'executiu és arribar a produir el 33% de l'energia que consumeix el país de cara el 2030. Segons Moles, això s'assolirà amb el parc eòlic del pic del Maià, que podrà abastir més del 10% de la demanda nacional.

tracking