EDUCACIÓ

Ensenyament no presencial per motius religiosos i de malatia

El text està pensat per aquells estudiants que per problemes de salut o motius religiosos no puguin assistir a l'escola durant més d'un mes

La ministra Ester Vilarrubla en la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat el Reglament d'escolarització d'alumnes en format no presencial en un centre educatiu del sistema educatiu andorrà,segons ha informat el titular de Finances i Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquest dimecres posterior al consell de ministres. Així doncs, el nou reglament s'ha enfocat pensant en diferents tipologies, com per exemple, segons ha especificat Jover, "en aquells estudiants que per problemes de salut, de malalties o d'intervencions quirúrgiques hagin de tenir un absentisme al centre escolar de més d'un mes". Així, en aquests casos s'optarà per aquest sistema no presencial per poder continuar l'escolaritat dels estudiants.

El reglament marca les obligacions dels alumnes i el seguiment de la feina educativa que haurà de fer el tutor. En el primer cas si els estudiants no compleixen amb les seves obligacions "se'ls podrà aplicar el protocol d'absentisme que existeix amb l'ensenyament presencial", ha explicat el Portaveu.

El text vol donar resposta ala reforma de la Llei qualificada d'Educació realitzada a l'abril es va fer arran del cas de la nena d'11anys que va decidir no anar al col·legi per la prohibició de portar el vel islàmic "anava amb la voluntatquesi una persona per motius religiosos no volia seguir lanormativapròpiadels sistemes presencials on hi ha l'obligació de no portarsímbolsostentosos de qualsevolmenade religió tinguessin una sortida de qualitat important,peròés interessant destacar que no només està pensat per aixòsinóper moltamésgent que houtilitzaràper problemes de salut i que nopodenoptar al sistema presencial habitual".

tracking