Finances regula l'auditoria de comptes

El text determina el funcionament del contracte d'una auditoria de comptes o les vies d'accés a aquesta professió

El ministre de Finances, Eric JoverSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Projecte de llei d'auditoria de comptes ha estat aprovat aquest dimecres, segons ha informat el ministre de Finances, Eric Jover a la roda de premsa posterior al consell de ministres. El Portaveu ha assenyalat que es tracta d'una "demanda històrica del col·lectiu dels auditors" amb qui s'ha treballat "colze a colzedurant mesos" per aconseguir un "text consensuat entre Govern i col·lectiu". Així, la llei que s'articula en sis capítols, s'inspira a les condicions iclàusulesde la directiva europea.

En aquest sentit, el titular de la cartera de Finances ha explicat que el projecte de llei valora la importància que ja tenen les auditories en l'economia andorrana, que actualment tan sols estan regulades en relació amb les institucions financeres, com ara bancs o asseguradores. Així doncs, ara, amb el nou text les auditories de comptes,totalmenti de manera transversal, esdevindran una activitat i una professió regulada sota els principis fonamentals de rigor, transparència i independència.

Al textes determinael funcionament del contracte d'una auditoria de comptes, les garanties a seguir per assegurar la seva independència o les vies d'accés a aquesta professió per saber com es pot esdevenir auditor de comptes. A més d'incloure el mandat d'impulsar un registre d'auditors, gestionat per l'Administració general, així com unrègimsancionador associat a aquesta activitat. També inclourà la informació de com es faran les formacionscontínuesnecessàries o el procediment per la interlocució entre el sector privat i el públic.

La supervisió quedarà assumida des del ministeri de Finances, segons ha especificat Jover, amb un consell de supervisió. Per altra banda, s'ha estipulat un procés de taxes associades al desenvolupament de la professió. En aquest sentit, el titular de Finances, ha detallat que l'1% de la facturació de les empreses que realitzin auditories de comptes que es retornarà a l'administració a través d'aquesta taxa "en cap cas sónrecaptatòries, s'han pactat amb el sector perquè siguin els recursos necessaris per desenvolupar la tasca de supervisió i control al sector".

tracking