Cultura

L'Escena Nacional d'Andorra presenta 'Límits'

L'obra s'entrenarà el 5 de novembre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià

Roda de premsa de presentació de 'Límits'V.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què vol dir pensar sobre el concepte de límit a Andorra? Aquesta pregunta és la premissa que articula l'obra Límits, que l'Escena Nacional d'Andorra presentarà el 5 de novembre a les nou del vespre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Dirigida per Guillem Gefaell, Límits reunirà per primera vegada sobre l'escenari quatre joves actors andorrans: Clàudia Riera, Emma Riba, Oriol Guillem i Jèssica Casal.

L'obra és fruit d'un procés creatiu que implica la societat civil andorrana. Abans d'escriure'n el guió, l'equip de Límits va entrevistar l'historiador David Mas, el cap del cos de banders, Ferran Teixidó, la presidenta de Diversand, Rocío Soler, la psicòloga Marta Albert, Mireia Porras, responsable del departament d'Igualtat del Govern, Eva Tenorio, presidenta de l'associació Projecte Vida, Sandra Herver, karateka i directora tècnica de la Federació Andorrana de Karate (FAK), i Eloy Garcia, atleta de triatló. Segons ha explicat al Diari el director artístic de l'ENA, Alfons Casal, la tria d'aquests entrevistats ha permès explorar el concepte de límit des d'allò més íntim, com és l'impacte que té la salut en el rendiment esportiu, fins al més global i col·lectiu.

Límits és una obra que també explora el concepte de frontera en el pla formal. Tot i que manté l'estructura clàssica de tres actes, no té personatges ni història. Encara que és teatre, la música i el moviment corporal hi són protagonistes. "És una proposta híbrida on explorem els límits de les disciplines artístiques", ha assenyalat l'actriu Emma Riba en la roda de premsa de presentació de l'obra.

tracking