Sanitat

Les entitats de salut mental denuncien un tracte "molt desagradable" de Govern

Els col·lectius afirmen que el Centre de Reeducació de Joves i Infants està en zona de risc de caiguda de rocs i podria tenir amiant

Roda de premsa associacions salut mental i addiccionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació de Familiars per a la Salut Mental, l'associació Projecte Vida i l'associació per la Defensa del Jovent en Risc denuncien el tracte "molt desagradable i injust" que van rebre en la darrera reunió de la taula de treball de la salut mental i addiccions de Govern. En roda de premsa, les associacions han mostrat el seu rebuig a "determinades susceptibilitats i sortides de to quan fem propostes i exposem neguits" i apunten que "no és la primera vegada, però confiem que no tornarà a passar". En aquest sentit, han demanat que les taules de treball "no fossin només reunions informatives, onhiparticipem com a observadores i no és en compte les nostres aportacions" i han assegurat que si el funcionament de les reunions no canvia, "no tindrà cap sentit que hi continuem assistint només perquè se'ns instrumentalitzi per sortir a les fotos, a la premsa i per donar una falta aparença de treball en equip".

A més, les portaveus també han mostrat el seu posicionament contrari al projecte del centre residencial a la Seu d'Urgell i a la voluntat d'aprofitar les dues plantes buides del Centre de Reeducació de Joves i Infants (CREI) per fer pisos per persones amb malaltia mental, addiccions o amb risc d'exclusió. Per una banda, creuen que es podria aprofitar l'oportunitat de crear el nou centre a Andorra, sense donar "la imatge de voler amagar a les persones malaltes a fora". Pel que fa als pisos al CREI, les associacions consideren que l'espai podria esdevenir un "gueto" i han afirmat que el centre es troba ubicat en una zona de risc geològic taronja per caiguda de rocs i hi podria haver amiant. "Ja fa més de 2 anys que es vol solucionar aquests problemes, però encara no s'ha fet. De fet, es pretén dur-ho a terme amb els diners del Fons de Reserva de Jubilació", apunten.

CREI, risc caiguda rocs

tracking