Cultura

El Festival de Guitarra portarà dos mestres

Zoran Dukic i Aniello Desiderio actuaran el 22 de novembre a l'Andorra Park Hotel

Aniello Desiderio en concertAniello Desiderio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena edició del Festival Internacional de Guitarra portarà a Andorra dos dels millors guitarristes clàssics del món: el croata Zoran Dukic i l'italià Aniello Desiderio. Els instrumentistes oferiran un concert en format de duet el dimarts 22 de novembre a la sala Guillemó de l'Andorra Park Hotel. El recital començarà a les set de la tarda amb un aperitiu. El programa inclourà peces d'Albéniz, Falla i Piazzolla, entre d'altres. El preu de l'entrada és de 63 euros.

El festival oferirà quatre concerts més entre la segona setmana de novembre i la primera de desembre. La primera cità serà el dijous 10 de novembre a les vuit del vespre a la sala d'actes de la Llacuna, on els guitarristes Pedro Navarro i Juan Herrero oferiran un concert d'homenatge al gran mestre de la guitarra flamenca, Paco de Lucía. El preu de l'entrada, 27 euros, inclou una degustació de productes ibèrics de la selecció d'Ana Cerezo.

En el segon concert del festival el so de la guitarra del Duo Aryaga, format per Arielle Krebs i Agathe Moreau, es barrejarà amb la dansa, la pintura, la poesia i l'audiovisual. La proposta arribarà al Principat gràcies a la col·laboració de l'ambaixada de França a Andorra. L'espectacle tindrà lloc el dijous 17 de novembre a les nou de la nit al teatre comunal d'Andorra la Vella. El preu de l'entrada és de 17 euros.

El cicle es tancarà el dijous 1 de novembre a les vuit del vespre al Centre de Congressos de la capital amb un concert de Patxi Leiva. El cantautor andorrà pujarà a l'escenari acompanyat del guitarrista Manuel Alonso, el bateria Javier Crespo i el teclista Jordi Barceló i oferirà un repertori en què no faltaran els sons de la rumba i el flamenc, segons ha explicat el mateix artista avui al migdia en la roda de premsa de presentació del festival.

El certamen continuarà al febrer amb un programa acadèmic en què participaran l'Institut de Música d'Andorra la Vella, el Conservatori del Liceu de Barcelona, l'Escola Superior de Música de Catalunya i el Taller de Músics. A banda de les classes magistrals, es programaran concerts d'alumnes dels cicles de grau mitjà, grau superior i postgrau.

tracking