Gent gran

Espot anuncia el tercer pagador per als medicaments

Tots els fàrmacs estaran a l'estiu del 2023 dins d'aquest model

Els padrins han gaudit del dinar de la Festa Magna a la sala de festes del Complex d'Encamp

Els padrins han gaudit del dinar de la Festa Magna a la sala de festes del Complex d'EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat aquesta tarda que en el primer semestre del 2023 s'aniran incorporant alguns medicaments i productes en el règim del tercer pagador per a persones més grans de 65 anys. Ho ha dit en el discurs que ha pronunciat durant la celebració de la Festa Magna, que ha aplegat unes 460 persones al complex esportiu d'Encamp, afegint que d'aquesta manera a l'estiu vinent tots els productes estaran inclosos en aquest model de pagament.

Espot s'ha compromès també a potenciar els cribatges per prevenir determinats tipus de càncer com el de còlon i pròstata. A més, ha anunciat que el ministeri de Salut està últimant amb el SAAS i el Col·legi de Podòlegs perquè el servei de podologia s'ofereixi no només als centres d'atenció primària sinó també a les cases pairals.
D'aquesta manera, es dóna resposta a les tres reivindicacions prioritàries de la Federació d'Associacions de Gent gran d'Andorra, el president de la qual, Fèlix Zapatero, ha expressat la perquè s'atenguin les demandes de l'entitat.

La celebració de la Festa Magna, el dia de la gent gran, ha tornat després de la interrupció durant els anys de la pandèmia per les restriccions sanitàries. Els avis han començat la jornada amb una missa al Santuari de Meritxell i han gaudit després d'un dinar a la sala de festes del Complex d'Encamp i d'un ball per acabar la festa. El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, el ministre de Salut, Albert Font, la síndica general, Roser Suñé, i diversos cònsols i consellers generals han acompanyat la gent gran en la celebració.
tracking