Circulació

Més de 200 sancions per l'ús del mòbil al volant

Arranca la campanya de l'ACA i Govern contra les distraccions a la carretera

campanya accidents govern aca missió zero accidentsACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les campanyes impulsades per la policia durant el 2021es van imposar més de 200 sancions per ús del mòbil al volant, segons ha anunciat el secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), Toti Sasplugas. En aquest sentit, ha recordat que durant el 2021 hi va haver 629 accidents de trànsit al Principat, dels qualsel 20% van ser causats per una distracció al volant i gairebé sempreper culpa del mòbil. A més, Sasplugas ha apuntat que des de principi d'any s'han registrat dues víctimes mortals a les carreteres del país – un vianant i un motorista- i ha recordat que l'objectiu de cara el 2030 és reduir la sinistralitat a la meitat, mentre que el 2050 s'espera que no hi hagi cap mort.

Davant aquestes dades, avui arranca la quarta campanya de Missió Zero Accidents, centrada en les distraccions a la carretera, que té per objectiu de conscienciar a la població de la perillositat de no prestar atenció al volant. Durant un mes, el lema 'No passa res, fins que passa'sonarà a la televisió, el cinema, les xarxes socials i la ràdio. La campanya, subvencionada per Govern i l'ACA, ha tingut un cost de 20.000 euros.

Durant la presentació, el secretari general de l'ACA ha citat un estudi del RACC per enumerar els quatre tipus de distraccions que hi ha al volant: la visual, l'auditiva, la física i la cognitiva. "L'ús del mòbil és l'única que afecta els quatre punts", ha observat Sasplugas, afegint que "segurament és la distracció més perillosa". En aquest mateix sentit, ha indicat que "l'ús de dispositius electrònics pot provocar sortides de la via, col·lisions amb un vehicle de cara, xocs amb el vehicle de davant o atropellaments".

Responsabilitat de les administracions

Sasplugas ha compartit algunes de les accions que poden impulsar les administracions per millorar la seguretat viària. En aquest sentit, l'informeRACC proposa millorar la formació que s'ofereix a les autoescoles, millorar la senyalització, eliminar la publicitat a les carreteres i endurir el codi de circulació.

tracking