Un sergent major fora de servei ajuda a detenir un grup que furtava perfum i tabac

La policia arresta un grup organitzat que robava en establiments de l’eix comercial

El material que es va decomissar als cinc detinguts.POLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir el cap de setmana passat cinc homes per diversos furts de mercaderies en establiments de l’eix comercial d’Andorra la Vella i Escaldes, segons va informar el cos en un comunicat. En aquest sentit, va ser un sergent major fora de servei qui dissabte al migdia va detectar els moviments sospitosos dels detinguts que formen part d’un grup organitzat, i va avisar el responsable de patrulles per fer-ne el seguiment.

La policia va detectar que els homes portaven un model de bosses de tipus bandolera que els delinqüents acostumen a folrar per la part interior amb paper d’alumini, va especificar el cos. Després es dividien en dos grups, entraven i sortien de comerços i es trobaven de tant en tant al carrer per anar-se canviant de roba i complements totalment o parcialment per tal que fos més difícil identificar-los.

En el moment en què els agents van tenir tot el grup localitzat al costat dels seus vehicles, es va procedir a controlar els cinc individus. En el control se’ls van trobar 55 perfums, 45 paquets de tabac, jaquetes i bosses folrades amb paper d’alumini, així com estris que se solen fer servir per cometre furts de mercaderies, com tallaungles, alicates i imants per treure les alarmes als productes. El material sostret té un valor superior als 3.200 euros, segons va assenyalar el cos de seguretat.

Els delinqüents, amb nombrosos antecedents, segons va confirmar la policia, van arribar a Andorra pel Pas de la Casa. El cos assenyala que aquest tipus de grups acostumen a entrar i sortir del país el mateix dia i el seu modus operandi, així com les eines que utilitzen per fer-ho, sol estar molt estudiat.

D’altra banda, la policia va detenir dissabte a la nit una dona resident de 40 anys per agredir la parella. La dona va ser arrestada com a presumpta autora d’un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic. Els agents també van controlar el mateix dia un resident de 25 anys perquè conduïa fent servir el mòbil i amb el permís retirat.

CONTROLAT AL PAS AMB 5.500 PAQUETS DE TABAC DE CONTRABAN

La policia va informar ahir al matí de la detenció divendres passat d’un home no resident de 49 anys que portava 5.500 paquets de tabac de contraban valorats en 19.140 euros. El turista va ser interceptat al Pas de la Casa a l’interior del cotxe on duia la mercaderia il·lícita en bosses de plàstic de diversos supermercats i caixes de cartró. El cos de seguretat, en un comunicat de premsa, remarca que la lluita contra el contraban “és un dels objectius de la policia, que ha reforçat els controls els darrers anys com un dels eixos de la cooperació amb França”. D’altra banda, els agents van arrestar el mateix dia també a la vila fronterera un no resident de 28 anys per un delicte contra l’administració de Justícia i la Funció Pública per crebantar una ordenança penal que li havia imposat una pena d’expulsió i per desobeir una altra ordre d’expulsió administrativa. La policia també va informar ahir de la detenció d’un home resident de 24 anys la matinada de dissabte amb una taxa de 2,45 grams d’alcohol per litre de sang arran d’un accident amb danys materials.

tracking