universitats

La Universitat Europea compra cinc plantes de l'edifici on té la seu

L’immoble està situat a l’avinguda Francesc Cairat, número 22, de Sant Julià de Lòria

Façana principal de l'edifici.V. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Europea (eUniv), especialitzada en ensenyança superior en línia amb seu a Sant Julià de Lòria, adquirirà properament cinc plantes de l’edifici on actualment té les oficines de la direcció, situat a l’avinguda Francesc Cairat, número 22. La compra coincideix amb un moment de forta expansió de la universitat, tant en l’oferta educativa com en el nombre d’estudiants. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, l’eUniv signarà el contracte d’arres amb la propietat actual dels immobles aquesta mateixa setmana.

Actualment l’eUniv té les oficines de la direcció a l’entresol de l’edifici. La voluntat de la universitat és transformar la planta a peu de carrer, on avui hi ha unes oficines de BSA Banc, en dos espais diferenciats. Un dels pisos –cada planta té dos pisos– serà la sala de graus, on es faran conferències, presentacions de llibres, seminaris i defenses de tesi, entre altres activitats. Fins ara les defenses de tesi se celebraven al Centre Cultural i de Congressos Lauredià gràcies a un conveni de col·laboració amb el comú. Al segon pis d’aquesta planta s’hi ubicarà el servei de promoció i atenció al públic.

A la primera planta subterrània hi haurà els arxius de la universitat. Fonts de la institució van explicar que tots els documents oficials del centre s’arxiven en una plataforma a internet, d’una banda, i en un arxiu físic en format paper, de l’altra. Aquesta dualitat permet a l’eUniv de protegir-se davant de grups de crim organitzat que roben els arxius digitals d’institucions públiques o empreses i els exigeixen un rescat econòmic si volen recuperar-los. La segona planta subterrània de l’edifici s’utilitzarà com a magatzem i aparcament.

La primera planta de l’immoble –la que hi ha just a sobre d’on l’eUniv té actualment les oficines de l’equip directiu– podria transformar-se en un habitatge, on l’eUniv podria oferir un lloc per dormir a convidats i visites, segons van apuntar fonts de la universitat.

El centre educatiu amb seu a Sant Julià de Lòria i propietat de la Fundació Privada Layret ampliarà l’oferta educativa a partir del gener amb els bàtxelors de Comunicació i Psicologia. Al centre ara es poden cursar en línia els bàtxelors de Dret, Administració d’Empreses, Humanitats i Llengua Catalana. L’any vinent començaran a impartir-s’hi els màsters, que ampliaran la formació en aquests quatre camps del saber. La Universitat Europea té un centenar d’alumnes de bàtxelor i dos en els cursos de doctorat.

tracking