SALUT

Campanya de vacunació de la grip amb 7.500 dosis

L'administració és gratuïta per als grups d'alt risc i els majors de 65 anys no cal que portin prescripció mèdica

La vacuna de la grip que s'ha administrat aquest hivern.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha iniciat aquesta setmana la campanya de vacunació anual contra la grip estacional que es preveu allargar fins al 30 de desembre, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, l'objectiu de la vacunació és disminuir la morbimortalitat en els grups de risc. Enguany se n'han adquirit inicialment 7.500 dosis –l'any passat van administrar-se'n 7.812, prop del 60% d'aquestes a majors de65anys–. Justament aquest col·lectiu, per rebre la vacuna ha de demanar hora al Centre d'Atenció Primària i no fa falta que duguin cap prescripció. En canvi, la resta de persones considerades de risc poden demanar la recepta al seu metge referent i aquest ho farà constar a la història clínica compartida, per la qual cosa no serà necessari haver de recollir cap paper. Un cop demanada la recepta, el procediment és el mateix: demanar hora al CAP per tal de ser vacunat.

Per altra banda, les persones que no formen part d'un grup de risc, però volen rebre la vacuna, han de posar-se en contacte amb el metge referent i adquirir la dosi a la farmàcia, segons assenyala Govern. Així mateix, el ministeri indica que en cas d'haver de rebre també la vacuna contra la covid-19 no és necessari esperar cap interval de temps entre una i l'altra.

En aquest sentit, els grups de risc són les persones de65anys o més, les persones a partir de6mesos d'edat que viuen en residències sociosanitàries o institucionalitzades de manera perllongada, les que tenen malalties cardiovascularsi/orespiratòries cròniques, malalties metabòliques cròniques com la diabetis mellitus, la malaltia renal crònica, càncer o hemopaties malignes,malaltiacelíaca o inflamatòria crònica o immunosupressió, dones embarassades, personal sanitari, interns i treballadors del centre penitenciari o persones que han requerit ingrés hospitalari per covid-19, entre d'altres.

tracking