COMPTES DE L'ESTAT

L'increment de tarifes de FEDA podria superar el 15%

L’augment estarà condicionat per l’evolució del preu de l’energia

El director general de FEDA, Albert Moles.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment de tarifes de FEDA per al 2023 podria ser superior al 15% previst en el pressupost de la parapública. “Hi ha un percentatge sobre la taula, però no es pot dir si [l’augment] serà major o si serà menor”, va admetre ahir al migdia el director general de la companyia, Albert Moles, en declaracions als mitjans.

Tot i que la decisió d’aplicar una pujada de tarifes correspon al Govern, Moles va apuntar que l’increment estarà condicionat a l’evolució del preu a què FEDA haurà de comprar l’energia en els propers tres mesos i a l’èxit de les mesures d’estalvi impulsades per l’executiu.

El director general de l’elèctrica va assenyalar que és “molt difícil” fer una previsió dels canvis que experimentarà el mercat de l’energia durant els mesos d’hivern en el context geopolític actual, marcat per la guerra a Ucraïna. “[El preu] tant pot multiplicar-se per dos com dividir-se per dos. Les tarifes s’hauran d’ajustar a la realitat dels propers mesos”, va puntualitzar.

En aquest sentit, Moles va recordar que la realitat de l’evolució dels preus de l’energia al tercer trimestre ha estat “una mica pitjor” que la previsió que FEDA va fer al juliol. El director general de la parapública va apuntar que les diverses interrupcions del flux a la Nord Stream, la canalització que transporta gas de Rússia a Alemanya pel mar Bàltic, al setembre han fet pujar els preus.

tracking