Policia

Campanya per controlar l'ús del mòbil i el cinturó

La policia també comprovarà que les revisions de la ITV s'hagin passat de manera satisfactòria

Motoristes del Cos de policia

Recurs Policia trànsit controls control

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia posa en marxa una nova campanya per controlar l'ús del mòbil al volant, la utilització del cinturó i que les revisions de la ITV s'hagin passat de manera satisfactòria. Els controls s'iniciaran el dia 10 d'octubre a les 7 del matí i s'allargaran fins a les 19 hores del 23 d'octubre, segons s'informa en nota de premsa. Els agents també vigilaran que els infants viatgin amb sistemes de retenció homologats adaptats al seu pes i alçada.

En concret, els articles de la llei del codi de circulació que la policia tindrà en compte durant la campanya són els següents:

-Article 4.8: conduir utilitzant qualsevol tipus de casc d’àudio o d’auricular connectat a aparells receptors o reproductors de so o altres dispositius que puguin pertorbar la capacitat de percepció acústica durant la conducció, o de forma no autoritzada.

-Article 4.9: conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil, de navegadors o de qualsevol altre dispositiu incompatible amb l’atenció obligatòria permanent a la conducció.

-Article 69.1: no fer ús, el conductor o passatgers d’un vehicle, del cinturó de seguretat.

-Article 69.4: no fer ús dels sistemes de retenció infantil quan sigui obligatori o no utilitzar un sistema de retenció infantil homologat o no adaptat al pes i a l’alçada de l’infant.

-Article 99: tots els articles del 99.1 al 99.5 relatius a les inspeccions tècniques de vehicles (ITV).

tracking