La CEA i Foment del treball signen un acord per "reactivar l'economia del Pirineu"

El president de Foment ha titllat la signatura d'històrica i ha posat èmfasi en millorar la infraestructura de l'aeroport de La Seu d'Urgell

Acord entre la CEA i Foment del TreballM.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La CEA i Foment del Treball han signat aquest matí un conveni de col·laboració per "reactivar l'economia dels Pirineus", segons han explicat Gerard Cadena i Josep Sánchez Llibre, els presidents respectius de les dues patronals.

En aquest sentit el representant dels empresaris catalans ha titllat l'acord "d'històric" i s'ha posat a la disposició de la patronal andorrana per "compartir totes la nostra experiència i iniciar les màximes sinèrgies possibles". En aquest sentit, Llibre ha posat de relleu la voluntat de les dues patronals per ampliar la infraestructura de l'aeroport. "Modernitzar la infraestructura per millorar la connectivitat dels Pirineus seria clau; hem iniciat ja converses per intentar teixir les màximes complicitats perquè el govern de Catalunya sigui bon receptor", ha destacat el president de Foment.

A més, Cadena també ha senyalat que durant la reunió les dues patronals també han abordat la possibilitat d'una connexió ferroviària per connectar Barcelona amb l'occitània, passant per Andorra, també com una infraestructura estratègica. Pel que fa a questa opció, tant la CEA com Foment han apuntat a la necessitat de comptar amb inversió europea, motiu pel qual l'acord d'associació d'Andorra amb l'UE seria clau.

Negociació col·lectiva

Pel que fa a la negociació que la CEA està mantenint en l'àmbit del Consell Econòmic i Social, el president Gerard Cadena ha reiterat que la voluntat de la patronal és esperar a tenir més clar quin serà l'IPC de finals d'any abans de fer una proposta i ha recordat "la pressió de l'energia en les empreses" així com les pujades salarials que ja s'han anat realitzant.

Per la seva banda, des de Foment s'ha apuntat que la recepte per la qual aposten en el cas català i espanyol és un pacte de rendes liderat pel president Sánchez, tot i que Llibre ha considerat que les situacions espanyoles i andorranes són diferents. "El que podem fer és aportar la nostra experiència pel que fa a les negociacions col·ctives, doncs signem el 90% dels convenis col·lectius de Catalunya; però la nostra recepta per a la situació actual és un pacte de rendes" ha defensat el president de Foment

Per últim, Gerard Cadena també ha fet una demanda a l'embaixador espanyol -present en l'acte de signatura- que s'implementin millores a la N-260 per així facilitar el transport per carretera. A la reunió també ha assistit l'Empresa Familiar Andorrana. El president de Foment tancarà la seva agenda amb una reunió avui mateix amb el Cap de Govern, Xavier Espot.

tracking