Justícia

Condemna per corrupció per a Meritxell Mateu i Joan Pau Miquel

L'exministra i ex consellera i l'ex conseller delegat de BPA hauran de pagar més de 100.000 euros de multa

Merixell Mateu el dia que va anunciar la dimissióDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a l'exconsellera demòcrata, Meritxell Mateu, a18mesos de presó condicional per un delicte menor continuat de corrupció i un delicte menor continuat d'abús d'informació privilegiada, tots dos comesos per part d'una autoritat o funcionari públic. Així mateix, el tribunal ha resolt inhabilitar Mateu per a l'exercici de càrrecs públics durant cinc anys i li imposa una multa de 80.000 euros. L'activitat delictiva es va cometre en el marc de la seva relació professional amb la Banca Privada d'Andorra (BPA).

En la mateixa sentència, Corts condemna a l'exconseller delegat deBPA, Joan Pau Miquel, a sis mesos d'arrest nocturn condicional i a una multa de 30.000 euros per un delicte menor continuat de corrupció comès per un particular. A més, l'inhabilita per a l'exercici de drets públics i càrrec públic per un termini de dos anys.

Finalment, Corts ha decretat el comís dels 48.000 euros que Miquel va pagar a Meritxell a través de l'empresa panamenya Landstreet, en el marc de la seva relació laboral. Ara, els condemnats podran recórrer la sentència davant el Tribunal Superior. Un cop sigui ferma, haurà de publicar-se alBOPAi a un diari de major tirada.

tracking