FINANCES

L'augment d'un 6% de la taxa del tabac permetrà recaptar 4 milions

Jover recorda que la mesura persegueix reduir el diferencial de preus amb els veïns i disminuir el tràfic il·licit

Tabac en un establiment del Pas.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'increment de les taxes del tabac en un 6% suposarà que l'Estat recaptarà al voltant de quatre milions d'euros més a l'any, amb la qual cosa els ingressos per aquest concepte se situaran al voltant de 108 milions d'euros, que són els previstos al projecte de pressupost que es troba a tràmit parlamentari, segons ha anunciat el ministre Jover.

El titular de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat aquesta tarda que no hi ha un afany recaptatori amb aquesta mesura, sinó reduir "lleugerament" el diferencial de preus que hi ha en aquests moments amb els països veïns, i en especial amb França, i d'aquesta manera disminuir el tràfic il·lícit d'aquest producte. "La nostra intenció és llençar un senyal que tot i que a Espanya es mantinguin els preus estables, volem atenuar el diferencial de preus per disminuir el tràfic il·lícit", va assenyalar el ministre.

El Govern ha aprovat aquest dimarts la proposta del ministre Jover del Projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum per tal de recollir els nous tipus de gravamen de les taxes aplicables al tabac, segons ha informat l'executiu. I ha al·legat que l'increment és per mantenir la transparència en les relacionscomercials internacionals i de revisar i ajustar els tipus de gravamen al tabac de manera progressiva.

El Govern destaca que s'augmenta el preu del tabac quan hi ha una pujada a Espanya i França donat que "l'existència d'un diferencial de preus molt important amb els països veïns pot fer augmentar el tràfic il·lícit de tabac". En aquest sentit, tot i que Espanya no ha modificat els preus, França sí que ha fet un increment significatiu.

El projecte de llei s'ha entrat aquest dimartsa tràmit parlamentari per extrema urgència i necessitat, pel que es preveu que el Consell General el pugui votar aquest mateix dijous.

tracking