PUJADA ENERGÈTICA

Jover afirma que Govern encara no ha acordat si pujarà la llum

FEDA preveu al pressupost un increment de tarifes del 15%

Albert Moles, director general de FEDA, en la presentació d'aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, ha afirmat que el Govern no ha decidit encara si s'aplicarà l'any vinent un increment de les tarifes elèctriquesper part de FEDA ni quan es farà en cas que s'acordi finalment aquest augment. "En funció de la situació de diferents elements com els preus energia quecompra andorra, el cost de la vida i l'estalvi que haurem assolit decidirem l'increment de preus que s'hagi de produir si és que s'ha de produir un”, ha manifestat el ministredesprés de fer-se públic que el pressupost de FEDA del 2023 preveu un augment de les tarifes del 15%.

Joverha afegit, a preguntes dels mitjans de comunicació que “malauradament tot fa preveure que, si no hi ha canvi en la conjuntura intenacional, segurament haurà d'haver un increment de preus, però de quant serà és massa aviat per decidir-lo i qui decidirà serà el Govern d'Andorra”

FEDA preveu un 15% de pujada de tarifes que queda contemplada als comptes de la parapública per al 2023. La companyia detalla al pressupost que l'any vinent tindrà un dèficit de 22,6 milions d'euros. Tot i això, l'increment del rebut de la llum no es realitzaria a principis d'any sinó que es vol esperar que passi l'hivernper "no danyar l'economia de les famílies", pertant,es preveu que de cara al mes de març, quan ja no siguitannecessària la calefacció, s'apliqui aquest increment davant l'augment del preu de l'energia.

La parapública ja va fer una crida a l'estalvi energètic, la principal eina que ha de permetre moderar l'increment de preus, avançant que, de segur, n'hi hauria a principis de l'any que ve.

tracking