TERRITORI

Jornada de planificació de ciutats inclusives i sostenibles a les Nacions Unides

El ministre Filloy participa en la 83a sessió del Comitè de Desenvolupament Urbà, Habitatge i Ordenació del Territori de la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides

El ministre Filloy a San MarinoGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, participa en la 83a sessió del Comitè de Desenvolupament Urbà, Habitatge i Ordenació del Territori de la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides (Unece), que té lloc a San Marino, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, la sessió s'ha centrat enl'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 11: les ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles requereixen un disseny i una arquitectura urbana sostenible i inclusiva.

El Govern destaca que durant la jornada de treball d'avui, el ministre ha participat en les diferents taules rodonesal voltant de la planificació urbanística d'habitatges climàticament neutres i de ciutats circulars. La jornada conclourà amb una Declaració conjunta amb les perspectives discutides sobre els reptes existents per al disseny urbà, així com les conclusions al voltant del rol dels arquitectes, dels enginyers i de diferents especialistes que intervenen en la planificació urbana i en la construcciód’habitatges, d’infraestructures i de comunitats sostenibles, segures, socialment inclusives, climàticament neutrals i circulars.

En aquest sentit, la Unece és una plataforma multilateral que inclou 56 estats membres d'Europa, Amèrica del Nord i Àsia i que vol impulsar accions a favor del desenvolupamentsostenible i la prosperitat econòmica a través del diàleg polític, la negociació d'instruments jurídics internacionals, el desenvolupament de reglaments i normes així com l'intercanvi i aplicació de bones pràctiques per a una bona governança, així com la cooperació en els coneixements tècnics i econòmics, segons informa Govern.

Per altra banda, durant la seva estada, el ministre s'ha trobat ambel secretari d'Estat per al Territori, Stefano Canti per compartir les polítiques de gestió del territorique s'estan implementant als dos països, així com les mesures adoptades per afavorir l'accés a l'habitatge. Així mateix, Filloy ha estat rebut pelscapitans regents de la República, Maria Luisa Berti i Manuel Ciavatta.

tracking