TRADICIONS

Els castellers consideren l'actuació a Tarragona un "premi a l'esforç"

Els membres de la colla van descarregar a la primera i amb força solvència el 4d6, 4d6a, 3d6 i 2 pilars de 4

Una construcció dels Castellers d'Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Castellers d'Andorra van actuar ahir en la III Trobada de Colles Internacionals a Tarragona, juntament amb els Castellers de Paris, Castellers de Madrid, Castellers de London i Xiquets de Copenhaguen. Segons la colla, elresultat d’aquesta diada "no podria haver estat millor". Així vandescarregar a la primera i amb força solvència el 4d6, 4d6a, 3d6 i 2 pilars de 4.L’emoció, segons els castellers, va ser el sentiment més generalitzat entre els components de la colla. Quasi tres anys després de la darrera actuació, els Castellers d’Andorra havien pogut realitzar una actuació complerta amb tres castells de 6.

El camí fins a Tarragona, segons la colla, no ha estat fàcil. Després de 2 anys aturats per culpa de la pandèmia i un cop es va poder reprendre l’activitat castellera, es va comprovar que la colla havia perdut una part molt important dels seus integrants, sobretot la dels nens, ja que havien crescut i no s’havia pogut treballar per aconseguir un relleu generacional. Després de vuit mesos de treball,s'han anat buscant noves incorporacions, sobretot de nens i jovesamb l’objectiu de recuperar el nivell post-pandèmia.

No obstant, segons paraules dels propis dirigents de l’Entitat, “s’ha treballat molt per aconseguir un pom de dalt, es té un tronc solvent, però malgrat tot encara continua mancant gent, sobretot a la pinya. L’actuació de Tarragona la considerem un premi a l’esforç i esperem que tingui continuïtat.” Així, recordaven que per poder fer un castell amb solvència es necessiten al voltant de 80-90 persones.

La colla agraeix també l’ajut que van rebre d’altres colles castelleres a plaça seguint el lema casteller de “Fem Pinya”. El proper dissabte 22 d’octubre els castellers actuaran al migdia a la Fira d’Andorra.

tracking