ÒBIT

Mor Jordi Aristot Mora, ex president de Banca Mora

El banquer, que tenia 77 anys, es va jubilar el 2010 i va ser substituït per Francesc Mora

Jordi Aristot Mora en la inauguració dels pisos de la Casa Aristot MoraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Aristot Mora, ex president de Banca Mora ha traspassat aquest dissabte a l'edat de 77 anys.Aristot Mora va presidir Banca Mora des del 2001 i el 2010 va ser rellevat per Francesc Mora per jubilació. El banquer va accedir al càrrec l’any 1998, després d’haver ocupat diversos llocs de responsabilitat al si del grup, on va començar la seva activitat el 1973.

El 1979 va ser nomenat conseller de Banc Internacional d’Andorra i el 1986 es va convertir en conseller delegat fins que va arribar a la presidència del banc. Jordi Aristot prenia el relleu del seu pare, Antoni Aristot Gomà. Entre els fets més rellevants d’aquests anys de mandat destaquen el creixement i la consolidació del grup BIBM, amb la modernització de l’entitat i l’aposta per les noves tecnologies, i la potenciació del departament de gestió de fons i patrimonis i de la banca privada.Altres fites importants del mandat d’Aristot van ser la construcció de l’edifici de la nova seu social, la compra de les accions de BBVA per convertir-se en un banc 100% andorrà i el començament de l’expansió internacional.

Segons un comunicat redactat pelGrup Morabanc, Aristot Mora ha estat "una figura clau en la història del Grup MoraBanc, un grup bancari que no es podria entendre sense la seva aportació".En aquest sentit, el grup ha expressat la tristor per la pèrdua d’una persona estimada per tots els que formen part del Grup, consell d’Administració, empleats, jubilats i prejubilats. "La història de MoraBanc i la seva evolució ha estat possible gràcies a persones com el senyor Aristot que ha deixat una empremta professional i humana que restarà per sempre en la nostra manera de ser i de fer" es pot llegir al text.

La família ha notificat que rebrà les mostres de condol demà al Tanatori d'Escaldes de 15 a 19 hhores i queel funeral tindrà lloc dilluns a les 16 hores al'església de Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany.

tracking