cultura

La Temporada veurà el pianista Lang Lang i el comiat de Serrat

Les entrades es posen avui a la venda a uns preus de 50 i 60 euros al web del comú

Presentació de la Temporada d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Temporada d’Andorra la Vella clourà amb dos grans concerts: el protagonitzat pel reconegut pianista Lang Lang i el de la gira de comiat de Joan Manuel Serrat. Així es va anunciar ahir durant la presentació de la 28a Temporada d’Andorra la Vella, que organitza el comú de la capital juntament amb MoraBanc. “Ja són molts anys treballant per la música i el ballet a la parròquia amb la vocació de portar l’excel·lència al país”, va assegurar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, a més d’afegir que aquesta és una proposta formada per “destacadíssimes figures de primer nivell mundial”.

El recital de Lang Lang –el millor artista del món de la música clàssica, segons The New York Times, i un pianista que ha causat un gran impacte global pel seu talent i atracció mediàtica– tindrà lloc diumenge 16 d’octubre a les 19 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Un concert en què l’artista interpretarà les Variacions Goldberg, de Johann Sebastian Bach. “És un artista polifacètic. Un personatge que arrossega masses”, va assegurar el director artístic del festival, Josep Maria Escribano, a més de destacar que el pianista va exhaurir entrades a l’actuació que va fer el mes d’abril passat al Palau de la Música de Barcelona. De fet, el concert de l’artista, que col·labora contínuament amb directors com Sir Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim o Christoph Eschenbach, estava previst per al març del 2020 i es va haver de suspendre per l’esclat de la pandèmia. Ara, dos anys i mig més tard, es recupera l’espectacle, que es complementarà amb una visita de cortesia a l’Institut de Música d’Andorra la Vella, on els estudiants tindran l’oportunitat de conèixer l’artista. “Volem que els alumnes del centre musical de referència de la parròquia puguin interactuar amb ell”, va explicar Marsol.

Per altra banda, el concert de Serrat, que torna a la Temporada després de la darrera actuació l’any 2015, tindrà lloc el 10 de desembre també al Centre de Congressos d’Andorra la Vella en el marc de la gira de comiat El vicio de cantar 1965-2022, que va començar el mes d’abril a Nova York i l’ha dut per diferents països. “És un veterà que es retira dels escenaris de manera triomfal. Sempre ha tingut un èxit espectacular”, va destacar Escribano, a part d’avançar que conjuntament amb Lang Lang seran dos concerts espectaculars per fer la cloenda de la Temporada, després del pas d’artistes de renom com ara José Luis Perales, el tenor Joseph Calleja i el Béjart Ballet de Lausana.

“Presentem una Temporada atípica però no menys important i no menys potent”, va ressaltar la directora de comunicació i marca de MoraBanc, Mireia Maestre. “Sense l’esforç del comú i del banc, estrelles d’aquest nivell és complicat que puguin actuar a casa nostra. Per a nosaltres es tracta d’una inversió en què el millor retorn és que la gent d’Andorra ho pugui gaudir”, va afegir. En aquest sentit, la Temporada, organitzada pel comú d’Andorra la Vella i MoraBanc, compta amb el patrocini de l’Andorra Park Hotel, el ministeri de Cultura i Andorra Turisme, que ha donat suport al concert de Lang Lang.

Pel que fa a les entrades, es posen avui a la venda a uns preus de 50 i 60 euros al web d’entrades andorralavella.ad/entrades i presencialment al centre cultural la Llacuna i a l’oficina nacional de Turisme.

Marsol va comentar ahir que el comú es troba treballant en el projecte Andorra Clàssic, un producte que s’està ideant juntament amb el comú d’Ordino.

tracking