CLIMA

La neu baixa fins als 1.700 metres

El cap de setmana vindrà marcat pel domini del sol i les temperatures pujaran notablement

Carreteres emblanquinades al port d'Envalira

Carreteres emblanquinades al port d'EnvaliraMeteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu es va acumular a diferents llocs del país durant la nit anterior. De fet, la nevada d'aquesta nit ha arribat a baixar fins als 1.700 metres al país i es preveu que les precipitacions s'allarguin fins al migdia. Al vespre, tot i que les precipitacions van anar a la baixa a tot el país, encara nevava als punts més alts del Principat. Com al Pas de la Casa, a la parròquia d'Encamp, on centímetres de neu es van anar acumulant al llarg del dia al port d'Envalira, segons les imatges compartides per Andorra Lovers.

Així mateix, segons registra el servei de Meteorologia aquest matí, a la Solana s'han aplegat 14 centímetres, a Les Fonts 8 centímetres, a Perafita 3 centímetres, a Coll Pa 2 centímetres, els mateixos que a Sorteny i Caborreu. Fet que ha generat que lescarreteres més altes del país hagin quedat emblanquinades.

Pel que fa a les temperatures d'aquest matí són les més baixes des del mes d'abril. Concretament, a les Fonts d'Arinsal a 2.681 metresamb -5,6ºC, no feia tan fred des del 9 d'abril.

El sol s'anirà imposant de sud a nord durant la jornada d'avui. Segons la previsió del servei de Meteorologia, el flux de nord impulsat per la part posterior del front encara deixa nuvolositat al nord del país que pot deixar algun floc de neu durant el matí, tot i que les clarianes seran cada vegada més importants. A més, elcap de setmana vindrà marcat per l'entrada de les altes pressions que deixaran un cel serè amb domini del sol. Les temperatures diürnes pujaran notablement i sobretot a partir de diumenge es preveuen fortes inversions tèrmiques i una marcada amplitud tèrmica.

tracking