Finances

Fitch confirma el ràting de Crèdit Andorrà a 'BBB-'

L'agència de qualificació eleva la perspectiva a estable

Façana de Crèdit Andorrà.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FitchRatingsha refermat a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini 'BBB-' i en millora la perspectiva a estable, segons indiquen en nota de premsa. En aquest sentit, l'agència ha valorat "molt positivament" la culminació de la fusió de Vall Banc i la integració operativa d'ambdues entitats, destacant que "la fortalesa del banc a Andorra es reforçarà encara més amb l'adquisició de Vall Banc, que es traduirà en una major quota de mercat nacional i més capacitat de generació de beneficis". A més, l'informe destaca una "adequada capitalització" del banc i la seva "sòlida posició de liquiditat".

La qualificació també posa en relleu la consolidació del negoci de banca privada en l'àmbit internacional, especialment centrat a Luxemburg, Espanya i Miami, la rendibilitat del qual

"complementa el nacional". Tanmateix, l'avaluació de l'agència de qualificació també té en compte les bones perspectives de l'entorn econòmic i financer a Andorra, que ha aconseguit la millora del ràting del país fins a 'A-' i amb perspectiva estable.

tracking