El PS demana a Govern que "s'aclareixi" en relació a la construcció

Pere López ha entrat una pregunta urgent a l'executiu en matèria d'urbanisme

Pere López durant el Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller general i president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat una pregunta urgent a l'executiu en matèria d'urbanisme on demana que el Govern "s'aclareixi d'una vegada en aquesta matèria", segons informa el partit vermell en un comunicat.

En aquest sentit, López, apunta que durant el debat d'orientació política el cap de Govern anunciava l'entrada a tràmit d'una llei que "posaria fre a l'allau de la construcció i el creixement desmesurat" tot i que, segons el conseller això "ha estat alimentat de forma continuada i decidida pel mateix Govern al llarg de tota la legislatura amb mesures com reduccions fiscals i de cessió per a impulsar la realització de projectes d'edificació majorment destinats a la inversió i especulació immobiliària".

Així mateix, el president del PS critica el projecte de llei i la memòria justificativa que l'acompanyava "no es pot considerar més que com un veritable escàndol polític", ja que "l'únic impacte xifrat era el d'una pèrdua de recaptació de 100 euros en concepte d'inscripcions al registre deHUT's".

Per altra banda, López exposa les declaracions deConxitaMarsolquan afirmava que "aquí no s'atura res" i que "es podran continuar presentant projectes" i que "no serà una cosa excessivament difícil de complir perquè es validin els projectes". En aquest sentit, el president assenyala que s'han continuat presentant projectes i demandes als comuns i que hi ha hagut "missatges contradictoris per part de totes les institucions, oposats i fent la sensació que no hi ha cap mena de rumb ara mateix en aquesta qüestió".

Tot i això, el conseller assenyala que durant la presentació de l'informe anual de laCCIS, Espot va afirmar que "això no serà ni una aturada, això no serà cap moratòria" i que "ja ho veuran quan es continuïn autoritzant llicències d'edificació, plans parcials o projectes d'urbanització".

tracking