Reunió global del Mountain Partnership

Calvó advoca a la unió d'esforços en la lluita contra el canvi climàtic

La ministra lamenta que "ara més que mai" els ecosistemes fràgils es troben amenaçats

La ministra Calvó durant la seva intervenció al Mountain Partnership

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,SilviaCalvó, ha participat aquesta tarda en l'obertura d'alt nivell de la sisena reunió global delMountainPartnership, que té lloc aApenfins al 29 de setembre.Calvóha volgut destacar en la seva intervenció la importància de preservar les muntanyes "que sempre han representat un patrimoni natural excepcional i ara són entorns amenaçats pel canvi climàtic". "Són avui, més que mai, tant ecosistemes fràgilsamenaçatscom laboratoris vius d'observació de l'adaptacióde les espècies", ha apuntat.

En aquest sentit, la ministra ha lloat la feina que fa l'Aliança per les Muntanyes i ha llençat un missatge a la comunitat internacional per unir esforços i aconseguir més fons perquè "l'associació i la seva secretaria tinguin els mitjans necessaris per desplegar els instruments per implementar els projectes ambiciosos de resiliència enfront del canvi climàtic".

D'altra banda, el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha participat en la taula rodona que aborda les prioritats i els reptes dels entorns de muntanya enfront del canvi climàtic. En la seva intervenció, Rossell ha explicat els mecanismes legislatius i pedagògics impulsats per l'executiu per "avançar cap a la sostenibilitat, la transició energètica i la generació d'energia sostenible".

tracking