Assemblea General de les Nacions Unides

Acord perquè els joves d'Andorra puguin treballar a Irlanda

El conveni s'ha formalitzat en una reunió entre l'ambaixadoras d'Andorra i el secretari general del Ministeri d'Afers Exteriors

Ubach reunida amb el seu homòleg a Letònia, Edgar RinkēvičsGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i Irlanda ha firmat un acord relatiu a la mobilitat dels joves dels dos països perquè puguin obtenir un permís deresidènciaque els permeti treballar. El conveni s'ha formalitzat en una reunió mantinguda avui entre l'ambaixadora d'Andorra, Elisenda Vives, i el secretari general del Ministeri d'Afers Exteriors d'Irlanda,JoeHackett.

En el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides, el cap de Govern, Xavier Espot, ha acompanyat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, en la trobada amb els ministres d'Afers Exteriors de Mònaco i San Marino. En la reunió, les tres delegacions han celebrat l'acceleració del ritme de les negociacions per a l'Acord de la UE, així com la bona entesa. Així, Espot els ha anunciat que Andorra rebrà el 13 d'octubre la visita del vicepresident de la Comissió i màxim responsable polític de la negociació,MarošŠefčovič.Šefčovičtambé visitarà Mònaco i San Marino aquesta tardor.

A més, Espot ha refermat amb el primer ministre d'Eslovènia, Borut Pahor, la prioritat d'Andorra de finalitzar la negociació de l'Acord d'Associació a finals del 2023, el termini fixat per la Comissió Europea. En la reunió, Espot i Ubach han acordat ambPahorreprendre i impulsar els treballs de negociació per signar un Conveni de no doble imposició entre els dos països.

Pel que fa a les reunions bilaterals, Ubach s'ha reunit ambel seuhomòleg a Letònia, EdgarRinkēvičs, per explorar noves vies de cooperació en àmbits d'interèsmutui la possibilitat d'iniciar els treballs de signatura d'un conveni de no dobleimposicióentre Andorra i Eslovènia.

Acords d'entesa amb Mònaco i el Perú

Govern també informa de la signatura ahir de dos acords d'entesa i col·laboració d'interès mutu amb els seus homòlegs a Mònaco i el Perú per compartir experiències i bones pràctiques en l'àmbit bilateral i a escala multilateral. En aquest sentit, Ubach va tractar amb la ministra d'Afers Exteriors de Mònaco,IsabelleBero-Amadeíla cooperació bilateral en àmbit financer, així com compartir avenços en la cooperació en la negociació d'Andorra, Mònaco i San Marino amb la UE per a l'Acord d'Associació.

D'altra banda, la ministra va participar en l'esmorzar de treball de ministres d'Afers Exteriors d'Iberoamèrica. L'agenda de la ministra en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides va continuar amb una reunió amb el seu homòleg a Maldives,AbdullaShahid, antic president de l'Assemblea General de les Nacions Unides, per tal d'intercanviar experiències en polítiques turístiques sostenibles.

La ministra amb la seva homòloga a Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï

La ministra amb la seva homòloga a Perú, Miquel Ángel Rodríguez

tracking