Memoràndum d'entesa entre el Govern i el Col·legi d'Advocats

Espot i Riba reprenen les reunions públiques sobre l’Acord d’associació amb la Unió Europea

Els advocats demanen que lletrats experts i magistrats jubilats facin de batllesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha signat un memoràndum d’entesa amb el Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra (CADA) per afavorir la consultoria d’advocats col·legiats al Principat de manera preferent en relació a professionals externs, sempre que sigui possible per raó de la matèria, l’expertesa o la perícia requerides, segons ha informat el ministre Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

Així, l’acord té per objectiu regular l’àmbit d’acord de les parts amb la finalitat de col·laborar per establir les línies de treball conjuntes per afavorir aquesta consultoria. En aquest sentit, s’estipula que el Govern sol·licitarà, a través dels ministeris competents, els serveis als advocats col·legiats que consideri experts en la matèria i els informarà de les necessitats d’assessorament requerides. Per la seva banda, els professionals es comprometen a garantir la confidencialitati

el secret professional, pel que s’obliguen explícitament a no divulgar, vendre, publicar cedir ni posar a disposició de tercers la informació tractada.

Represa de les reunions públiques de l'acord d'associació

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba,informaran i respondran a les preguntes de la ciutadania sobre l’Acord d’associació amb la Unió Europea (UE) en una nova sessió de reunions públiques

arreu del territori. La voluntat és apropar al màxim els detalls de l'acord així com l'estat del procés de negociació amb Brussel·les. Així, es reprèn el calendari habitual de les rondes obertes i començaran el 27 de setembre a les 19 hores a Canillo.

Nova convocatòria del guardó Olympe de Gouges

Per altra banda, l'executiu ha aprovat una nova convocatòria per a la concessió de la sisenaedició del guardó Olympe de Gouges per a la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral, ja que va quedar desert.

Així, un coppublicat al BOPA, les empreses que vulguin optar a aquest guardó poden presentar les seves candidatures fins al 26 d’octubre del 2022 i el termini per presentar els plans i mesures d’igualtat és fins al 31 de gener del 2023.Es preveu entregar el guardó el8 de març del 2023, coincidint amb els actes per commemorar el Dia Internacional de les dones.

Elguardó té com a objectiu distingir les empreses que s’han compromès amb la igualtat de gènere i que treballen de manera transversal i comunitària per promoure la cultura de la igualtat.

tracking