PUJADA ENERGÈTICA

Jover diu que només Govern pot decidir l'increment de la llum

El ministre ha apuntat a "una crida ciutadana" així com de l'administració per assolir l'estalvi del 15%

Roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover, demanat per l'increment de tarifes que FEDA ha sol·licitat a l'executiu, haindicat que "no ens trobem en aquesta casuística". En aquest sentit, el ministre ha assenyalatque "les variacions dels mercats energètics són existents setmana a setmana" i "hem de veure quina és la magnitud de la tragèdia".

Jover ha apuntat a "una crida ciutadana" així com de l'administració per assolir l'estalvi del 15% i disminuir el consum energètic del país per poder evitar un augment de les tarifes en un futur. Pel que a les declaracions del director de la parapúblic, AlbertMoles, el Portaveu de l'executiu ha assenyalat que "el director fa la seva feina identificant els riscos perquè hi són", però ha apuntat que"amb elsuporttècnic de FEDA per veure quina és la seva situació, Govern i tan sols Govern, decidirà la política tarifària i els increments a adaptar en funció del context".

El titular de Finances ha insistit en l'estalvi i ha assenyalat que "és completament prematur parlar d'increments concrets" i ha alertat "ens trobem en una posició en la qual FEDA per sort és una empresa pública i té bones reserves financeres. Govern ha decidit pouar d'aquestes reserves de manera important generant dèficit a la companyia per protegir els ciutadans, però no són infinites i quan més toquem més riscn'hi ha quehipotequem la capacitat inversora de FEDA per protegir-nos de cara al futur".

tracking