HABITATGE

Govern aprova la pròrroga dels lloguers que vencin el 2023

L'increment del preu de les rendes es farà en base a la revaloració dels salaris

El ministre Filloy a la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contractes de lloguer que finalitzin el 2023 quedaran prorrogats un any més. Així ho ha informat el ministre de Territori i Habitatge, VíctorFilloy, aquest dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres quan ha explicat el Projecte de Llei de mesures de protecció, d'estímul del mercat i de governança en l'àmbit de l'habitatge que el Govern ha aprovat aquest dimecres i queproperaments'entrarà a tràmit al Consell General.

Així, la nova normativa modifica el règim de recuperació d'ús propi i familiar -el que suposava que les persones amb necessitat de l'habitatge per ús propi o familiar podien no adherir-se a aquesta pròrroga- i ara, per evitar fraus de llei, s'afegeix una declaració jurada per part de la propietat. Per altra banda, les persones jurídiques arrendadores no poden fer servir aquesta excepció de recuperació per resoldre el contracte.

En aquesta línia,Filloyha assenyalat que per "treure una mica de pressió a la pròrroga forçosa que anem aprovant des de l'inici de la legislatura" es permetrà un acord entre les parts en base un increment màxim de la renda d'un 10%, a canvi d'establir un nou contracte de lloguer de cinc anys.

Pel que fa a l'actualització excepcional de les rendes dels contractes d'arrendament, segons ha informat el titular d'Habitatge, la mesura vol "lligar l'actualització de la renda del llogueren base ala revaloració dels salaris que aprovi el Govern". És a dir, l'increment del preu anirà decidit en funció de l'anàlisi que farà l'executiu de l'IPC del 2023.

Per altra banda,Filloyha explicat que la nova proposta de llei envers l'impost sobre habitatges buits, estableix que el període mínim de desocupació és d'un any i s'eliminen les excepcions establertes com ara les terceres residències. Així mateix, la base de tributació del metre quadratpassade 5,05 a 10 euros. El ministre ha destacat que la naturalesa finalista d'aquest impost és la seva destinació a habitatge social o de preu assequible.

tracking