Sanitat

El SAAS desmenteix que hi hagi discriminació contra els pacients de salut mental

L'hospital reconeix que hi ha falta d'hores de professionals qualificats

Hospital Nostra SenyoraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElSAASdesmenteix que hi hagi discriminació generalitzada contra els pacients amb malalties mentals i addiccions, tal com afirmaven ahir les associacions de salut mental. A través d'un comunicat, la direcció de l'hospital reconeix que hi ha una falta "d'hores de professionals qualificats" i que hi ha hagut "actuacions individuals" i "casos específics" que hauran de revisar-se o millorar-se, però en tot cas assegura que no hi ha una situació de "descontrol màxim" i de "maltractament sistemàtic dels pacients". "Tant a l'hospital com al centre penitenciari, s'intenta donar una atenció individualitzada i amb cura", defensa el comunicat.

En referència a la manca d'habitacions individuals per als joves de la quarta planta de l'hospital, elSAASrecorda que el recurs que es va concebre per a les habitacions dobles de la infraestructura "està en revisió". Tanmateix, afegeix que el progressiu desenvolupament del programa d'atenció comunitària, amb 122 persones incloses, "està contribuint a la disminució delnúmerod'ingressos hospitalaris", que haurien passat de 257 a 196 en un any, segons l'hospital.

ElSAAS també ha volgut fer una crida al treball "conjunt i multidisciplinari per assolir els reptes vinents i col·laborar de manera constructiva professionals, usuaris i associacions". "Som els primers interessats a dur a terme unPISMAque suposi un bon punt de partida, i aconseguir el finançament i infraestructures necessàries", etziba.

El ministrePortaveuEric Jover ha declarat avui en la roda de premsa posterior al consell de ministres que des de Govern i elSAAS"no ens hem quedat amb els braços plegats" i s'han fet "passos significatius" per combatre l'augment de problemàtiques al voltant de la salut mental. En aquest cas, Jover ha volgut agrair la participació de les associacions per intentar fer millores en aquesta problemàtica "tan sensible", però ha lamentat que la crítica no ha estat "massa constructiva" i que s'han utilitzat paraules molt "hiperbòliques". El ministre ha respost que elPISMAestà liderat per la secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas, i assessorat pel psiquiatre Pere Bonet, i ha recordat que hi ha una convocatòria interna oberta per cobrir una plaça de tècnic de coordinació del pla integral. A més, ha explicat que fa pocs mesos el centre penitenciari va signar un conveni de cooperació amb elSAASper incrementar les hores d'atenciópsicològicai psiquiàtrica.Per últim, Jover ha assenyalat la importància de seguir el full de ruta de salut mental amb l'acompanyament de les associacions.

tracking