El prestador d'última instància dona “competitivitat”, segons els bancs

Andorran Banking celebra el sistema presentat conjuntament pel Govern i l’AFA

La directora d'Andorran Banking.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sistema anunciat dilluns pel Govern en relació al prestador d’última instància ha convençut a les entitats financeres del país. Segons va explicar ahir, en nota de premsa, Andorran Banking valora “el projecte de llei de creació de reserves internacionals i accés del sistema financer a assistència en forma de provisió urgent de liquiditat com un element positiu per al sistema bancari andorrà”. Així, des de l’Associació de Bancs es destaca que “aquest és un pas més dins del procés d’homologació bancària que permet al sector disposar de mecanismes de liquiditat que altres entitats bancàries europees ja disposen”.

En aquest sentit, segons la directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, “els bancs d’Andorra presenten i, han presentat històricament, unes molt bones ràtios de liquiditat i de solvència, per sobre de les mitjanes europees, però disposar d’un mecanisme de liquiditat com el que s’ha presentat és positiu pel sector perquè ens ajuda a ser més competitius”. Així i tot, Puigcercós va apuntar que ara per ara no hi ha cap situació que indiqui que “les entitats financeres del país ho necessitin”. En aquest sentit, dilluns durant la roda de premsa de Govern i l’Autoritat Financera Andorrana, el ministre de Finances, Eric Jover, va remarcar que el sistema no estava pensat perquè una entitat financera el requerís de forma imminent sinó com un element competitiu per al sector. “No es preveu que les entitats ho necessitin. però com més xarxes de seguretat, millor”, va remarcar ahir Jover. Així, el ministre va remarcar que aquest sistema permet evitar que, davant la possible caiguda d’una entitat, tot el sistema en quedi afectat.

Per aconseguir el sistema de prestador d’última instància, el Govern ha hagut d’ampliar les seves reserves internacionals fins als 340 milions d’euros, tal com ja recomanava el Fons Monetari Internacional amb l’objectiu d’augmentar “la resiliència del país”. El model de prestador creat pel Govern està basat en el mecanisme ELA (Emergency Liquidity Assistance), del Banc Central Europeu.

tracking