L'ESDEVENIMENT ARRIBA A LA 38A EDICIÓ

Sylvie Matelly inaugura la Universitat d'Estiu

Sylvie Matelly inaugura la 38a edició de la Universitat d’estiu i tardor amb una ponència sobre les conseqüències dels darrers esdeveniments mundials.

Sylvie Matelly inaugura la Universitat d'EstiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mirarem d’esbrinar com hem arribat fins aquí i com ens en sortirem”, avançava l’economista i sotsdirectora de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques, Sylvie Matelly, abans de pronunciar la seva conferència, titulada Quin món després de la guerra a Ucraïna?, ahir al vespre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Matelly va ser la ponent escollida per inaugurar les sessions de la 38a edició de la Universitat d’estiu i tardor (UETA), que enguany s’engloben sota el títol Un món en estat d’emergència: transformacions i innovacions, que tindran lloc avui i els dies 24 i 25 d’octubre. En aquest sentit, la conferència de Sylvie es va centrar ahir en el món després de la guerra i les crisis. Un món que, segons la ponent, és canviant fruit dels problemes amb els altres països. “És cert que estem en un món en què la història té tendència a accelerar-se i on tot està interconnectat per primera vegada”, va detallar. “La guerra d’Ucraïna és una guerra regional però amb un impacte global per a la majoria de països pel que fa al preu de l’energia, al preu dels cereals...”, va assegurar Matelly, tot matisant que aquest esdeveniment, així com la pandèmia o el canvi climàtic, ha arribat a canviar el paradigma i a modificar les societats.

Quant a les properes ponències, avui serà el

torn del director d’estudis de la Fundació Metges Sense Fronteres, Rony Brauman, i a l’octubre exposaran les seves idees el catedràtic de la Universitat de València Javier Lucas i l’investigador del Cidob i catedràtic de la Universitat de Barcelona Pere Vilanova.

CAP CAS DETECTAT D'ABSENTISME ESCOLAR AQUEST INICI DE CURS

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va confirmar ahir en el marc de la inauguració de la 38a edició de la Universitat d’estiu i tardor que el ministeri d’Educació no ha detectat cap cas d’absentisme escolar des de l’inici d’aquest curs. Les declaracions de Vilarrubla arriben dues setmanes després que fonts del ministeri d’Educació asseguressin que el germà de la nena del vel no es podria acollir a cap programa especial per poder realitzar les classes de forma virtual des de casa seva i hauria d’assistir al centre seguint la normativa.

L'economista Sylvie Matelly al Centre de Congressos.

tracking