Espot tracta l'acord d'associació amb el president de Lituània

El cap de Govern ha assistit amb la ministra Ubach a l'obertura del Debat General de l'Assemblea de l'ONU

Xavier Espot amb Gitanas Nausèda avui a Nova YorkSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha reunit amb el president de Lituània, Gitanas Nausèda, per parlar sobre les negociacions de l'acord d'associació i li ha agraït les conclusions dels 27 membres del consell de la Unió Europea en les quals es fixa finalitzar la negociació l'any vinent. La trobada s'ha celebrat a Nova York en la segona jornada de treball de la 77a Assemblea General de Nacions Unides i Espot "ha refermat a Nausèda el compromís del Govern amb la Comissió Europea de treballar d'acord amb aquest calendari i assolir un acord que respecti els principis del mercat interior i, alhora, les particularitats d'Andorra", segons recull un comunicat. En la reunió han abordat també la situació de l'est d'Europa per la guerra a Ucraïna i han acordat reforçar els relacions entre els dos països durant la visita de Maria Ubach al novembre.

Espot i la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, han assistit avui a l'obertura del Debat General de l'Assemblea i el cap de Govern ha participat en la recepció oferta pel secretari general de l'ONU als caps de delegació dels països que participen en aquest fòrum.

Trobada amb CasabaKőrösi

Espot es va reunir ahir a Nova York amb el nou president de la 77a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides, CasabaKőrösi, segons informa Govern destacant que li ha felicitat pel tema de l'assemblea d'enguany "solucions a través de la solidaritat, la sostenibilitat i la ciència". Espot ha compartit ambKőrösi els reptes i les prioritats del país en comú amb l'ONU en els àmbits mediambientals i d'acció climàtica, d'educació i multilingüisme, d'igualtat de gènere o de protecció de la infància, indica l'executiu.

El Govern ha explicat que la ministra Maria Ubach ha participat en la reunió d'Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes que organitza Kirguizistan on ha destacat "el ferm compromís d'Andorra en la lluita contra el canvi climàtic". La titular d'Afers Exteriors ha manifestat que "els avenços amb recerca i innovació són fonamentals per preveure i avaluar els riscos naturals a les zones de muntanya".

Xavier Espot ahir amb Csaba Kőrösi

tracking