El PS pregunta si es compleix la normativa laboral en les subcontractacions d'empreses foranes

El conseller Jordi Font demana per la prolongació de la concessió del túnel d'Envalira

La consellera socialdemòcrata Judith SalazarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta suplent del Partit Socialdemòcrata, JudithSalazar, demana al Govern si es compleix, amb independència del lloc decelebraciódels contractes laborals, la normativa que garanteix les condicions mínimes als treballadors d'empreses andorranes. La consellera ho ha preguntat en relació amb el desplaçament de treballadors forans per la via de la prestació de serveis entre empreses andorranes i estrangeres arran d'una inspecció del Servei de Policia a les Torres que es construeixen a la zona del Clot d'Emprivat d'Escaldes-Engordany.

Així, la presidenta suplent del grup parlamentari, assenyala que aquesta inspecció, tenia com a finalitat comprovar la situaciópel que fa aimmigració dels treballadors. I es basa en l'article 1 de la Llei de relacions laborals en la que es descriu, com a àmbit d'aplicació subjectea aquesta, "Aquesta Llei és aplicable a totes les relacions laborals que es desenvolupen al Principat d'Andorra" i en l'article 2 de la mateixa llei que descriu, com a àmbit d'aplicació subjectea la mateixa, "Aquesta Llei s'aplica a tots els sectors d'activitats".

Font demana per la concessió del túnel d'Envalira

El conseller general del PS, Jordi Font, ha formulat una pregunta a l'executiuamb relació ala prolongació de la concessió del Túnel d'Envalirademanant quins són els criteris econòmics que s'han manifestatper quèel Govern prolongui 8,2 anys aquesta concessió.

En aquest sentit, el conseller indica que ho demana ates que la durada de la concessió de la infraestructura, a priori, semblava suficient per a garantir la viabilitat econòmica de la mateixa per un màxim de50anys, però que avui s'està prolongant perquè hi ha hagut una mancança de la xifra de negoci conseqüència de la crisi produïda per la pandèmia de la covid-19.

tracking