Viatge de premsa especialitzat en turisme inclusiu

Unes 16 persones amb diversitat funcional i intèrprets han visitat punts d'interès turístic accesibles amb l'aplicació Parl'app

Primer press trip de turisme inclusiu a Andorra el cap de setmana passatParl'app

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 16 persones entre experts, bloggers i influencersamb diversitat funcional i intèrprets espanyols han participat aquest cap de setmana en el primer viatge de premsa especialitzat en turisme inclusiu organitzat per Andorra Turisme i Parl ́app en col·laboració amb l’agència de viatges Halcón Viajes, segons informa Andorra Turisme en un comunicat. Així, han visitat diferents punts d'interès turístic accesibles i que, a través de l'aplicació mòbil de Parl'app han conegut. En concret, han passejat per la Ruta del Ferro, Ordino, La Cortinada i la mina de Llorts així com l'Espai Columba, el Pont de la Margineda, el centre històric de Santa Coloma, el camí de les Fonts a Escaldes-Engordany, el centre d’Encamp i el mirador del Roc del Quer.

La parapública destaca que aquesta era la primera vegada que s'organitzava un viatge d'aquest tipus i que ha servit per avaluar l'accessibilitat d'alguns punts d'interès turístic. En aquest sentit, hi han participat mitjans de comunicació especialitzats com el programa de Televisió Espanyola "En lengua de signos" que emetrà un programa sobre Andorra, el president i la secretàriageneral de la DCL (Deaf Champions League),el blog "La Oreja Voladora" d'Isabel de las Heras o el directorde cine sord, Lázaro Conteras.

Així mateix, Andorra Turisme destaca que durant la seva estada al país han rebut la visita de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i han estat acompanyats per responsables d’Andorra Turisme i Parl’app. També van mantenir una trobada amb el conseller d’accessibilitat del comú d’Escaldes-Engordany, Toni Ferná ndez i el tresorer de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (FADEA) i vocal de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional del Principat d’Andorra (AMIDA), Xavi Fernández, ambdós, col·laboradors de Parl’app.

Pel que fa a Parl'app, l'entitat destaca que ha estat desenvolupat exclusivament per a Andorragràcies al programa Infoturisme que agrupa Andorra Turisme i els set comuns del país. Així, l'aplicació no noméss’adreça a persones amb alguna diversitat funcional sinó que els seus continguts també s’adrecen a tots els públics com a eina d’accessibilitat universal. En aquest sentit, l'accés a la informació es realitza amb unescaneig del QR que apareix a les plaques i no requereix disposar de la l’aplicació descarregada prèviament.

tracking