Afers Exteriors

Negociació sobre seguretat i ordre públic per a l'acord d'associació amb la UE

El vicepresident de la Comissió Europea i màxim responsable de les converses, Maroš Šefčovič, visitarà Andorra el 13 d'octubre

Landry Riba amb la delegació andorrana avui a Brussel·lesSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conceptes de seguretat i ordre públic de la lliure circulació de persones han estat el tema de la reunió celebrada avui a Brussel·les per la delegació d'Andorra i la Comissió Europa dins de la cinquena ronda de negociació de l'Acord d'associació, segons ha informat el Govern. El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, s'ha desplaçat a la seu de la Comissió i una part de l'equip negociador connectat via telemàtica i en la trobada s'ha parlat també de l'annex relatiu a la salut i seguretat en el treball. I Andorra ha exposat "el detall de les particularitats que sostenen algunes demandes d'adaptació sol·licitades, per bé que el gruix de la normativa d'aquest annex no planteja dificultats majors per Andorra", assenyala el Govern en un comunicat.

L'executiu ha anunciat que el 13 d'octubre visitarà el Principat elvicepresident de la Comissió Europea i màxim responsable de les converses, Maroš Šefčovič. El desplaçament s'emmarca en les "reunions polítiques d'alt nivell" que formen part de la negociació de l'Acord d'associació i que es van intercalant amb "la negociació tècnica de la normativa europa, mitjançant rondes formals i tècniques", indica el Govern. Riba ha afirmat que "la visita del vicepresident s'inscriu en un moment en què l'intercanvi sobre algunes qüestions cabdals de la negociació estan força avançades i requereixen d'arbitratges polítics" en acabar la sessió de converses d'avui. En la trobada també s'ha parlat d'intercanvis sobre aspectes més tècnics de la negociació, en matèria de transports, agricultura, seguretat alimentària, veterinària i política fitosanitària i en matèria de normes tècniques dels productes, segons ha informat el Govern.

Les dues rondes següents de negociació s'han fixat per al 21 d'octubre i per a la tercera setmana de novembre.

tracking