FINANCES

Govern crea un sistema per ajudar als bancs amb problemes de liquiditat

Un projecte de llei regula les reserves internacionals i un prestador d'última instància

Roda de premsa de FinancesGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha elaborat un projecte de llei en què es configura un mecanisme de prestació d'última instància per dotar de liquiditat a una entitat financera que el pugui necessitar en un moment determinat i que no resulti afectat la resta del sistema bancari.

Així s'ha fixat al projecte de llei de creació de reserves internacionals i accés del sistema financer a assistència en forma de provisió urgent de liquiditat, que han presentat aquesta tarda el ministre de Finances, Eric Jover, i el director general de l'Autoritat Financera Andorrana, David Cerqueda. "No hi ha cap previsió que les entitats bancàries ho necessitin, però entre més xarxes de seguretat tinguem, millor", ha indicat Jover.

El text regula també les reserves financeres internacionals, pensades perquè el país pugui continuar funcionant si es produeix "una catàstrofe major" i d'on procediran també els fons per ajudar l'entitat bancària que tingués problemes de liquiditat. De moment hi ha ja 240 milions en reserves internacionals i la intenció del Govern és que, quan acabi l'any n'hi hagi 340. Tot i això, l'import que es podria destinar amb aquest objectiu tindria un topall de 200 milions d'euros i estaria acotat a una temporalitat de sis mesos. Es tracta d'un pas més per millorar la "resiliència financera" del país, ha explicat Jover.

tracking