RELACIONS INTERNACIONALS

Espot es reuneix amb el secretari general de les Nacions Unides

El cap de Govern inicia l’agenda de treball a l’Assemblea General de les Nacions Unides

El cap de Govern i el secretari general de les Nacions UnidesGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern ha manifestat al secretari general de les Nacions Unides que l’Agenda 2030 està marcant el full de ruta i les prioritats del Govern en aspectes com l’acció climàtica, la defensa dels drets de la infància, les polítiques d’igualtat o

la defensa del multilingüisme com a valor fonamental de la comunicació entre els pobles, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, durant la primera jornada de treball del cap de Govern, Xavier Espot, a l’Assemblea General de les Nacions Unides, s’ha reunit amb el secretari general, António Guterres, acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la

representant permanent a les Nacions Unides, l’ambaixadora Elisenda Vives.

Durant la trobada, Guterres i Espot han destacatla col·laboració d’Andorra a les Nacions Unides en diferents àmbits així com les diferents accions que s'estan desenvolupant en els últims anys al país per la lluitacontra el canvi climàtic i per a la transició energètica. En aquest sentit, el secretari general ha mostrat la seva preocupació pel retrocés que s’està experimentant en la transició energètica arran de la guerra entre Rússia i Ucraïna, i del retorn que en molts casos s’està duent a terme cap als combustibles fòssils. Espot li ha exposat que en el cas d'Andorra, l'aposta necessària per l'incrementde la sobirania energètica passa per un impulsde les energies renovables, segons destaca l'executiu.

Per altra banda, es preveu que aquest dilluns el cap de Govern es reuneixi amb el president de la 77aAssemblea General de les Nacions Unides, Csava Körösi, que se celebra sota el títol "Un moment decisiu: solucions transformadores per a desafiaments interrelacionats". Així mateix, el cap de Govern participarà a laCimera sobre la Transformació de l’Educació, una iniciatvia de Guterres davant la crisi globalde l’educació en matèria d’igualtat, inclusió i qualitat, segons informa Govern.

Ubach es reuneix amb el seu homòleg de Xipre

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha coincidit, en el marc del Debat General de l’Assemblea de les Nacions Unides, amb el seu homòleg de Xipre, Ioannis Kasoulides, amb qui s’ha reunit per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals, multilaterals i europees, segons assenyala l'executiu. Així, Ubach i Kasoulides han tractat l'agendade l’Acord d’associació d’Andorra amb la UE, atès que Xipre és un estat membre de la UE, i han acordat establir impulsar trobades per estrènyer la col·laboració.

Per altra banda, els ministres també han comentat el programa de la 9a ConferènciaMinisterialsobre Medi Ambient a Europa que tindrà lloc durant el mes d’octubre a Nicòsia, en la qual es preveu la participació del Govern.

tracking