finances

El Govern pot gastar un màxim de 553,75 milions el 2023

El Tribunal de Comptes ha fixat els objectius de sostenibilitat financera per fer el pressupost de l'any vinent

El ministre Eric Jover avui en roda de premsaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La despesa permesa de l'Administració general per a l'any vinent no pot superar els 553.756.991 euros, segons es fixa als objectius de sostenibilitat financera i estabilitat pressupostària i fiscal publicats avui en un BOPA especial. El límit que s'ha de tenir en compte per a l'elaboració del pressupost del 2023 ha estat elaborat pel Tribunal de Comptes, d'acord amb el ministre de Finances, Eric Jover, segons indica l'edicte. El màxim de despesa establerta per a l'exercici del 2022 era de 491.509.881 euros.

Els números que ha de complir el Govern passen per un màxim d'un 38,5% sobre el Producte Interior Brut (PIB), d'objectiu de deute de l'Estat, per sota de la xifra per al 2022 que era del 45,2%. La taxa de creixement de la despesa corrent o de funcionament té un sostre del 9,3% aquest any després que l'exercici anterior hi hagués l'objectiu de rebaixar-la en un 4,6%. El pes de la tributació directa sobre el total d'impostos directes i indirectes de l'administració general queda fixat en un 39,9%, detalla l'edicte. Gairebé el mateix índex de l'any anterior, que va ser del 39,4%

El Govern haurà de tenir com a taxes de referència del creixement del PIB nacional anual des del 2020 al 2023 les publicades per Estadística, indica l'edicte. I afegeix que l'objectiu del deute del Principat es fixarà una vegada es disposi dels objectius de deute dels comuns.

tracking